8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Uluslararası Öğrenci Sergisi açıldı

Genç yaşta hayatını kaybeden öğretim üyesi ve seramik sanatçısı Muammer Çakı’nın ismini ve sanatını yaşatmak, genç seramik sanatçı adaylarının desteklenmesi ve Çağdaş Seramik Sanatı’na yeni eserlerin kazandırılması amacıyla Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından tertiplenen Muammer Çakı Seramik Yarışması sonuçlandı. Konusu serbest olan yarışmaya, Türkiye’deki Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin seramik bölümü lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlilik (doktora) ile seramik yüksekokulları öğrencileri, yurtdışından ise ABD Tacoma Community College, Japonya Tokyo Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi, Çin Halk Cumhuriyeti Tsinghua Ünversitesi, Kore Dankook Üniversitesi, Dongduk Kadın Üniversitesi, Ulusal Seul Üniversitesi, İngiltere Surrey Sanat Enstitüsü ve Tasarım Üniversitesi, Avustralya RMIT Üniversitesi Sanat, Tasarım ve İletişim Fakültesi öğrencileri toplam 191 eserle katıldı.

4 dalda organize edilen yarışmanın jürisi, ilk eleme sonunda sergilemeye değer görülen 140 eser arasından 4 başarı ödülü, 1 Çakı ailesi özel ödülü ile 15 kurum ve şahıs ödülü olmak üzere toplam 20 eser ödüle layık buldu.

Muammer Çakı Seramik Yarışması’nın ödül töreni, üniversite kütüphanesindeki sergi salonunda yapıldı. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı Zehra Çobanlı, bu etkinliğin sanayi ve üniversite işbirliğinin güçlendirilmesine çok büyük katkı sağladığını söyledi. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Atar da, yarışmanın bu yıl daha çok ilgi gördüğünü kaydetti.

AÜ Rektörü Engin Ataç ise Muammer Çakı Seramik Yarışması’nın uluslararası niteliğe dönüşmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, "Muammer Çakı, hepimizin sevdiği değerli bir arkadaşımızdı. Anısını yaşatmak için organize ettiğimiz yarışmanın geçen sene ve bu yıl uluslararası niteliğe dönüşmesi Muammer’in adına daha çok yakıştı" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Anadolu Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen de, dünyanın en kaliteli seramik malzemesinin çıktığı ve sanayinin ileri düzeyde olduğu Eskişehir, Kütahya ve Bilecik’in seramik üçgeni ve vadisi olması hususunda idealleri olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından serbest dalda başarı ödülüne değer bulunan Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Dilek Alkan Özdemir’in ödülünü, Rektör Engin Ataç verdi. Torna dalında başarı ödülü kazanan Tokyo National Üniversitesi’nden Naoko Shımoyama’ya ödülünü ise Başkan Yılmaz Büyükerşen takdim etti. Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu’ndan Gökhan Tagay endüstriyel, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Sezin Erbil de çini dalında başarı ödülü aldı. Çakı ailesi özel ödülü ve 15 kurum ve şahıs ödülleri de törene katılan yetkililerce sahiplerine dağıtıldı. Törenin ardından ’6. Uluslararası Seramik Sempozyumu ve Sanat Eğitimi Değişim Programı’ kapsamında ödül kazanan öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

iha-eskişehir
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 16:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?