4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'de yangın dehşeti!

Eskişehir'de, 2 katlı bir binada çıkan yangında mahsur kalıp dumandan zehirlenen 3'ü çocuk 6 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Uluönder Mahallesi Nezih Sokağı'nda alt katında pide salonu bulunan 2 katlı binanın üst katındaki bir evde, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, duman tüm binayı sardı.

Yangında evlerden dışarıya çıkamayan Gülten Üçok (61), Aylin Biklen (37), Yıldız Üçok (29), N.C.D. (12), A.C.D. (7) ve B.S. (14), balkonlara çıkarak çevreden yardım istedi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangında mahsur kalanları balkonlara merdiven uzatarak aşağıya indirdi.

Dumandan zehirlendikleri belirlenen 6 kişi, 112 ambulanslarıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yunus Emre Devlet hastanelerine götürüldü. Aile fertlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İtfaiye görevlileri, aileleri kurtardıktan sonra yangına müdahale etti. Müdahale sırasında bir itfaiye eri de dumandan etkilendi.

Olay esnasında kursa gittiği için evde olmayan Dilara adlı genç kız, evine geri döndüğünde yangın çıktığını ve ailesinin hastaneye kaldırıldığını öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Ekiplerin çalışmasıyla söndürülen ve elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında, maddi hasar meydana geldi.

Olayla alakalı soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?