6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'e 4. göletli park

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir göletli park daha yaptırıyor.

Eskişehir'in büyük ölçekli park projelerinden dördüncüsü olan göletli park, Çevre Yolu Polis Okulu Kavşağı ile Uluönder Mahallesi arasındaki alana inşa ediliyor.

Altyapı çalışmalarının ardından göleti biten park alanında ağaçlandırma çalışmaları ile gölete su verme işlemine geçildi.

Belediyenin kendi üretim sahasında yetiştirdiği ağaçlar, özel makinelerle sökülerek yaklaşık 90 bin metrekarelik alana yayılan parka dikildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'de alışılagelen park anlayışını değiştiren park projelerinin kent halkının büyük beğenisi kazandığını söyledi.

Büyükerşen, "Boşaltılan Muttalip mezarlığının yerine yapılan ve üç adadan oluşan Büyük Park'ın ardından, Kent Park ile Bilim Sanat ve Kültür Parkı'nın büyük ölçüde tamamlanmasıyla Eskişehir'in dördüncü parkının yapımına başladık. Mahalle aralarına sıkışmış ve bir iki oyun grubu ve ağaçtan oluşan parklar yerine, yüzlerce dönüm alana yayılmış, içinde göletleri, dinlenme alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, çiçek bahçeleri ve daha pek çok donatıları olan Avrupa standartlarında parklar yapıyoruz. Tüm Eskişehirliler'in yararlanacağı park projelerimizden dördüncüsü olan göletli park içinde adası da olan yaklaşık 10 bin metrekarelik bir gölet var. Bu parkta ayrıca, çocuk oyun, spor, çok amaçlı alanlar ve yeme içme birimleri bulunacak. Tepebaşı bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Eskişehirliler'in uğrak yeri olacağını düşündüğümüz göletli park, Çevre Yolu'ndan transit geçen yolcuların mola verebilecekleri ve çok beğeni toplayan bir park olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 15:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mdemir IP: 88.229.152.xxx Tarih : 30.11.2008 00:01:41

birde bizim taraflara yapsa emek-71evler sultandere tarafina azcik oy alir .... millet pazar gunu gezmeye gitse oraya 2-3 vasita degitirmesi gerekiyor ..birde park yapacan eskisehirin 4 bir yanina yap ...hepsini bir yere topluyon..