6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'e dev arıtma tesisi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı yeni atık su arıtma tesislerinin temeli, pazartesi günü törenle atılacak.

Mevcut arıtma tesisin ihtiyaçlara cevap veremediğinin görülmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen yeni atık su arıtma tesisleri yaklaşık 50 milyon YTL' ye mal olacak.

Yeni tesis Eskişehir'in tamamından gelen atıkları gerçek anlamda arıtırken bir taraftan da kendi elektrik ihtiyacının büyük bölümünü arıtma işlemi sırasında üretecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, mevcut arıtma tesisinin yetersiz kalması nedeniyle şehir kanalizasyonunun Porsuk Çayı ve Alpu Ovası için ciddi tehlike oluşturduğunu belirterek, Avrupa Yatırım Bankası tarafından desteklenen Büyükşehir Belediyesi Kentsel Gelişim Projeler Paketi'nde yer alan yeni atık su arıtma tesislerinin, kent kanalizasyonunu gerçek anlamda arıtacağını ve Alpu Ovası ile Porsuk Çayı'nın arz ettiği tehlikenin ortadan kalkacağını söyledi.

Eskişehir'in ihtiyaçlarına cevap veremeyen mevcut arıtma tesislerini iyileştireceklerini ifade eden Büyükerşen, bu büyük projenin 2009 yılının sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 15:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?