4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'e Haitili gelin

Haitili genç bir kız ile Eskişehir'de dünya evine giren Türk mühendis, kayınvalidesinin 6 torun talebi karşısında şaşkına döndü.

İsviçre'de yaşayan makine mühendisi Volkan Öge(24) ile optikçi Carla Kobler(24), Eskişehir'de Türk gelenek ve göreneklerine göre evlendi.

Anne ve babası Eskişehir'de ikamet eden Volkan Öge, eşiyle diskoda tanıştığını anlatarak, "Haitili olan eşimin kardeşine derslerinde yardımcı oluyordum. Diskoda tanıştık ve birbirimize aşık olduk. Bir süre sonra kendisine evlenme teklif ettim. Teklifimi kabul etti. Zürih'te onların geleneklerine göre, Eskişehir'de de bizim geleneklerimize göre düğün yaptık. Mutluyuz" dedi.

Carla Öge ise, "Evlenme teklifini duyunca şok oldum. Volkan ile evlendiğim için çok sevinçliyim" diye konuştu.

Haitili gelinin annesi Sandra Kobler de, "Ailemizden biri olan damadımdan çok memnunum ve çok mutluyum. Anneanne olursam daha çok sevineceğim. Evlenen ilk kızım. 3 oğlum daha var. Oğullarımın da kısmet olursa Türk kızlarıyla evlenmesini istiyorum. Çünkü, Türkler çok candan ve cana yakın" ifadesini kullandı.

Kobler, kaç torun istediği sorusuna ise, "Normalde 6 çocuk görmem lazım" karşılığını verdi. Haitili kayınvalidesinin bu isteği karşısında oldukça şaşıran Türk damat eşiyle birlikte gülümseyerek, "Maşallah" demekten kendini alamadı.

Öge çifti, düğünlerinin ardından balayı için Marmaris'e gitti.


 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 18:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?