6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'e ultra-modern adliye binası

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, "Yeni adalet sarayının tamamlanmasıyla kentte yargı alt yapısını uzun yıllar sürecek şekilde çözümledik" dedi.

3 gün önce yapımı tamamlanarak hizmete giren yeni adalet sarayında ilk açıklamasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, basın mensupları için oluşturulan bir odanın anahtarını Gazeteciler Cemiyeti Şube Başkanı Yılmaz Karaca'ya teslim etti.

Şehre modern bir adliye kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Karaburun, "Eskişehir adliyesinde çalışmak isteyen hakim ve savcılardan çok talep var. Burada keyifli bir hizmet ortamı oluştu. Bir çok ilde böyle bir hizmet yok. Bu yargı açısından fiziki imkanlarını tamamlamış, Eskişehir'e daha nitelikli personelin gelmesi demektir. Bütün bunlar kent halkına daha kaliteli hizmettir. Adalet sarayı, bu amaçlara uygun şekilde yapıldı. Yeni bina olmasından kaynaklanan bazı sorunlar olabilir. 40 bin metrekarelik bir bina. Bilimsel çalışmalar yapılabilir, üniversiteler burayı bir araştırma laboratuvarı olarak kullanabilir. Yargı ile ilgili her türlü çalışmanın yapılabileceği bir bina oldu. Bu anlamda yargının çok uzun dönemde alt yapı sorununu çözdük. Nezaketli, randevulu, güler yüzlü hizmet vereceğiz. Eski adliye binasının bölge adliye mahkemesi olması yönünde hedefimiz var" dedi.

Göreve gelir gelmez yeni adliye binasının yapılması için proje çalışmalarına başladığını vurgulayan Karaburun, "Öncelikle Kapalı Cezaevi'ni kapattık. Bu riskli bir iştir. 500 hükümlüyü başka cezaevlerine sevkini yaptık. Bunu kamuoyunu rahatsız etmeden hallettik. Eski cezaevini tasfiye ettik. İmar çalışmalarının ardından projeye başladık. Adliyenin şehir merkezinde olmasının çok büyük avantajı var. Bu binayı kentin 30 kilometre dışında boş bir arazide çok daha büyük gösterebilirdik. Ancak, insanlar ulaşımda sıkıntı yaşardı. Dünyanın her yerinde adliyeler kent merkezinde olur. Hukuk devleti kent merkezinden dağıtılır. Kent dışından olmaz. Bu bölgenin çehresi değişecek. Gökmeydan ve Alanönü gibi civar mahallelerde yaşayanlar daha avantajlı olacak. Gayri menkul fiyatları artacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 20:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?