6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'in Çin 'kardeş şehri' oldu

Eskişehir ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin Changzhou (Şangzu) kenti "kardeş şehir" oldu.

Eskişehir ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin önemli kentlerinden Changzhou arasındaki kardeş şehir ön protokolü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Changzhou kentinden gelen konukların da katıldığı törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Changzhou Belediye Başkan Yardımcısı Sun Guojian anlaşma tutanağını imzaladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, imzalanan ön protokolün 2009 yılında imzalanacak protokol öncesi karşılıklı tanışma ve işbirlikleri için başlangıç olduğunu belirterek, "Çin Halk Cumhuriyeti'nin yaşadığı teknolojik atılımı ve gelişimi, büyük bir ilgi ile takip ediyoruz" dedi.

İki şehir arasındaki kardeş şehir bağının ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel işbirlikleri için fırsat oluşturabileceğini ifade eden Başkan Büyükerşen, "2009 yılında Changzhou kentinde de imzalayacağımız protokole kadar bugün imzaladığımız ön protokol çerçevesinde her iki şehir gerekli bilgi ve haberleri paylaşarak, karşılıklı yardımlaşma içerisinde olacaklar" diye konuştu.

Changzhou Belediye Başkan Yardımcısı Sun Guojian ise, tarihi Changzhou'dan 500 yıl daha eski olan Eskişehir ile kardeş şehir olmalarından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Gelecekte çeşitli alanlarda birlikte iş yapabileceğimiz çok açık. Eskişehir ile bilim, teknoloji, spor alanlarında işbirliklerine gideceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 17:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?