7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Eskişehir'in dev Türk Bayrağı Guinness Rekorlar Kitabı’nda

19 Haziran’da Eskişehir’in İnönü İlçesi Türk Hava Kurumu (THK) Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 3. Türkiye Hava Oyunları’nın açılış töreninde, 2 bin metreden Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda hazırlanan 29 kilogram ağırlığında, 25.5 metre boyunda, 17 metre enindeki Türk bayrağını, olumsuz hava koşullarına rağmen gökyüzünde dalgalandırmayı başaran milli paraşütçü Hakan Zengin (34), dünya rekoru kırmıştı. 6 dakikada yere inmeyi başaran Zengin’in rekor atlayışı, Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural ile Bozüyük Noter Vekili Meral Çakar tarafından da izlenmişti.

2 kez dünya şampiyonu unvanını kazanan milli paraşütçü Hakan Zengin’in dev Türk bayrağıyla yaptığı rekor atlayışı, Guinness Rekorlar Kitabı’na kabul edildi.

Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi Prof.Dr. Orhan Kural, rekor atlayışın evraklarını havadan çekilen görüntüler ve fotoğraflarla İngiltere’nin başkenti Londra’ya gönderdiklerini belirterek, "1955 yılından bu yana 100 milyon satan ve dünyada en fazla ilgi gören kitap olan Guinness Rekorlar Kitabı’nda Türk bayrağının yer alması gurur verici. Türkiye’den kitaba giren 14. olay olan bu atlayışın bir benzeri daha yok. İlk kez böylesi bir rekoru Türkiye kırdı. İlk kez bu büyüklükte bir Türk bayrağının kitaba kabul edilmesi, beni, paraşütçümüz Hakan Zengin’i ve Türk Hava Kurumu’nu çok memnun etti" dedi.
Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin THK ve Zengin’e birer belge gönderdiğini kaydeden Kural, Türk milletinin bu başarıyı kutlamasını istedi.

iha-eskişehir
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2004 Cumartesi 16:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammed taha arslan IP: 85.102.115.xxx Tarih : 30.01.2009 14:33:00

bence çok mükemmel yapmışlar.Çünkü bizim bayrağımızı göklere çıkarmaları çok gurur verici o yüzden çok harika ve çok mükemmel olmuş. saygılarımla.