8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir'in en büyük parkı açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in “Göstermelik Olmayan Yeşil Alanlar Yaratılacak” vaadi doğrultusunda Eski Muttalip Mezarlığı’nın bulunduğu arazinin birinci bölümüne yapılan ve Eskişehir’in en büyük parkı olan “Büyük Park” törenle açıldı.

1999 yılından önce boşaltılan ve 132 bin metrekarelik alana sahip olan Muttalip Mezarlığı’nın park alanına dönüştürülmesi projesinin birinci bölümünü oluşturan “Büyük Park” tamamlanarak Aralık ayında hizmete sokuldu.

“Büyük Park”ın açılışında konuşan Başkan Büyükerşen metruk mezarlığın, sarhoş, tinerci ve ahlaksız kişilerin mekanı haline gelmesine karşın geçmiş dönemlerde bu duruma bir çare bulunamadığını hatırlatarak, bu dönüşüm projesini gerçekleştirerek çevre halkının yıllardır süren şikayetlerine son verdiklerini söyledi.

Şehrimize avuç içi kadar alanlar yerine çok büyük ölçekli, binlerce metre karelik alanlara yayılmış, yeşil alanlar kazandırmak için çalıştıklarını belirten Başkan, pek çok engelleme ve karalama kampanyalarına rağmen, “Büyük Park”ın bu çalışmalarının ancak bir örneğini oluşturduğuna değindi. Büyükerşen “Eski Mezarlık alanı 3 adadan oluşmaktadır. Açılışını yaptığımız ve yaklaşık 70 bin metre kare olan Büyük Park buradaki çalışmamızın birinci bölümünü oluşturuyor. Diğer bölümlerin birini “Anıt Park” diğerini de “Huzur Parkı” olarak önümüzdeki yaz başında şehrimize kazandırmayı planlıyoruz.

Anıt Park’ta, Eskişehir’li şehit asker ve polislerimizin isimleri yazan büyük bir mermer kitabe yükselecek. Kitabenin önünde ağlayan anne ve eşi temsil eden bir bayan heykeli ile kitabeye çiçek bırakan bir kız çocuğunun heykeli bulunacak. Anıt Park ile şehitlerimize olan minnet ve şükran borcumuzu bir parça olsun ödeyebilirsek ne mutlu bize!” dedi.

Arazinin üçüncü bölümüne ise emekli hemşehrilerimizin huzur bulacakları bir “Huzur Parkı” yapmayı plânladıklarını açıklayan Başkan Büyükerşen buraya da Eskişehir’e kalıcı hizmetleri geçenlerin büst ve heykellerini koyacaklarını söyledi. Sokak aralarında bir kaç yüz metre karelik yeşil alanlar yerine, ileri Avrupa kentlerinde olduğu gibi çok büyük ölçekli park projeleri olduğuna değinen Başkan, Tepebaşı Bölgesi’nde Çevre Yolu Polis Okulu Kavşağı karşısında yapımına başlanan Göletli Park’ta bir takım istimlak sıkıntılarının yaşandığını, bu sıkıntılar giderilir giderilmez çalışmaların başlayacağını vurguladı. Başkan Büyükerşen ayrıca yeni otogar karşısında bulunan ve bir yanı Porsuk Çayı’na bakan 270 bin metre karelik arazinin de Londra’daki Hyde Park gibi Kent Parkı olarak düzenleneceğinin müjdesini verdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 11:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
!!ezgii(18) IP: 78.163.4.xxx Tarih : 30.10.2008 15:44:39

ahhhhh ben buraya gittim süpper bir yer yaa tek kelimeyle muhteşem tşk ederim YILMAZ BÜYÜKERŞENN bey süpper yaaa