4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehir'in kurtuluş sevinci

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kurtuluş törenleri, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulup saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Ardından Atatürk Bulvarı'nda devam edilen törenlerde, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kazım Kurt, halkın zafer gününü kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kurt, yaptığı konuşmada, işgale karşı direnmenin ve karşı çıkmanın Türk halkının genlerinde bulunduğunu belirterek, Eskişehir halkının da 87 yıl önce söz konusu direnci gösterdiğini söyledi. Kazım Kurt, "Kentin düşman işgalinden kurtulduğu 87 yıl önce durum, bugünden iyi değildi. O gün silahlı işgale direnenlerin torunları olarak bugün yaşanan ekonomik işgale direnmeliyiz. Ekonomimizi kurtaracak bilim ve deneyim sahibi olduğumuza inanıyorum. Geçmişteki başarılarımız gözümüzü kamaştırıp, gelecekteki başarılarımızı engellememelidir. Geçmişten alınacak derslerle geleceğimizi kurmalıyız. Değişen dünyada yeniden kurtuluş mücadelesi vermeliyiz. Laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye'yi sonsuza kadar yaşatmak en temel görevimizdir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Aykut Coşkun da, bugünün Anadolu Türk halkının canına kastedenlerin bozguna uğratıldığı önemli bir zafer günü olduğunu ifade etti.

Şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterilerinin yapıldığı ve resmi geçitle sona eren törenlere, Eskişehir Milletvekilleri Murat Mercan, Murat Sönmez, Beytullah Asil, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Fazıl Tekin, Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Nezih Varcan, Tepebaşı İlçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 15:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?