8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Eskişehir'in turizm haritası hazırlandı

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, şehri turizm destinasyonunun merkezi yapmak için çalıştıklarını belirterek, "Eskişehir turizmi hak ettiği yeri bulacaktır" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan turizm ve Dağlık Frigya Bölgesi haritalarının tanıtım toplantısında konuşan Vali Çalışıcı, Eskişehir turizminin hak ettiği yeri bulması için ev ödevlerini iyi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Kadir Çalışıcı, termal ve kültür turizmlerinin tek başına yeterli olmadığını ifade ederek, "Frigya Vadisi ve Kızılinler Termal Projesi, bu açıdan Eskişehir'de bu bütünlüğü sağlayacak. Yazılıkaya, başlı başına bir hazine. New York'tan kalkıp, Eskişehir'e gelerek sırrı çözülemeyen ve yazısı okunamayan Yazılıkaya'yı görmeye değer. Frigya Vadisi, kültür hazinesi. O hazineyi iyi korumak ve günyüzüne çıkarmak lazım. Bu çalışmalardan birisi de bu haritadır. Eskişehir'i turizm destinasyonunun merkezi yapmak lazım. Turistlerin Eskişehir'e gelip, burada eğlenmesi, dolaşması, konaklaması çok önemli. Aksi takdirde turistler Eskişehir'i gezip, başka illerde konaklarsa, o zaman şehir turizmden gelir elde edemez" diye konuştu.

Çalışıcı, haritaların hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Öte yandan, TÜRSAB İstanbul-Asya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı'na bağlı seyahat acentaları sahiplerinin ve müdürlerinin 19-20 Ekim'de Eskişehir'de bilgilendirme gezisine katılacakları bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 18:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?