7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Eskişehirli gencin cezaevi sevdası

Eskişehir'de, cezaevine girmek için evini yakan ve bir miktar esrarla polise başvuran genç tutuklandı. Evini kundaklayan genç, annesinin koltuk içine sakladığı 8.5 milyar liranın da kül olmasına sebep oldu.


Alınan bilgiye göre, Zafer Mahallesi Gündüzler Sokağı'ndaki bir evde oturan 19 yaşındaki Ö.K. (Özgür Kirs), annesi Dilber Kirs'ten (46) para istedi. Kendisine para vermeyen annesini ölümle tehdit eden genç, daha sonra plastik şişeyle eve getirdiği benzini salonun ortasına dökerek ateşe verdi. Ö.K. evini kasten yaktıktan sonra kaçarken, yangın annesinin haber verdiği itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Dilber Kirs, yangında koltuk içinde bulunan 8 milyar 500 milyon lira para ile salonda bulunan eşyalarının yandığını, toplam maddi hasarının 11 milyar lira olduğunu açıkladı.


Bu arada "kasten yangın çıkartmak" suçundan polis tarafından aranan olayın faili Ö.K., Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne teslim oldu. Düşmanının çok olduğunu belirten genç, "Cezaevine girmek istiyorum. Elimde bir miktar çakı tabir edilen gonca esrar maddesi ve içime hazır tütün var. Ayrıca, evimi yaktım" dedi. Ö.K.'nin üzerindeki 4 miligram esrarlı sigara ile 2 miligram gonca esrara el konuldu.


İfadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Ö.K., "kasten yangın çıkartmak" suçundan tutuklandı. Cezaevine girme hedefine ulaşan genç, "esrar maddesi bulundurmak ve içmek" suçlarından ise tutuksuz yargılanacak.

ESKİŞEHİR-İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 23:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?