4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehirspor 2. yarına iddialı giriyor

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hedeflerinin ilk yarı aldıkları puanların daha üstünde puan alarak ligi çok iyi bir yerde bitirmek olduğunu söyledi.

Eskişehirspor Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Rıza Çalımbay, kendileri için ligin Türkiye Kupası'ndan daha önemli olduğunu söyledi.

Fortis Türkiye Kupası'nda yarın Ankaragücü ile yapacakları maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkacaklarını belirten Çalımbay, "Zaten bazı zorunluluklardan dolayı 16 kişilik kadroyla geldik. 2 kişi de PAF takımdan takviye yaparak 18 kişiyi tamamladık. Burada skor kadar iyi oyun da çok önemli. Arkadaşlarımızın göstereceği performans da çok önemli. Çünkü, biz onlardan yıl boyunca yararlanacağız" dedi.

Ara transfer döneminde Batuhan, Emre Özkan ve El Saka'yı transfer ettiklerini vurgulayan Çalımbay, "Beşiktaş Kulübü'ne de teşekkür ederiz. Bize çok büyük kolaylık gösterdiler. Bilhassa Batuhan'ı birçok kulüp istiyordu. Ama tercihlerini Eskişehirspor'dan yana kullandılar. Batuhan da buraya gelmeyi çok istedi. İnşallah faydalı olacaktır. Çünkü, bizim iyi bir forvete ihtiyacımız var. Anderson, ameliyat oldu. Ne zaman sahalara döneceği belli değil. Onun için iyi bir forvet almamız gerekiyordu. Biz de Batuhan'da karar kıldık. El Saka, Türkiye'de 300 tane maç oynamış, Türkiye'yi çok iyi bilen bir oyuncu. Türkçesi de çok iyi. Sakatlığı bulunan Vucko'nun ligin ilk maçında oynaması mümkün değil. Belki diğer maçta da yok. Onun için Emre Özkan ve El Saka'yı renklerimize bağladık. İki oyuncu daha almak istiyoruz, ama kulübün de belli bir bütçesi var. Şu anda kulübümüz maddi açıdan istediğimiz durumda değil. O yüzden transfer yapmamız çok zor. Başkana mevcut oyuncular açısından maddi açıdan sıkıntı yaşamamamızı, transfer gerekirse yapmayacağımızı söyledik. Şu anda transferi durdurduk. Ama olmayacak diye de bir şey yok. Görüştüğümüz birkaç futbolcu var. Bütün amacımız, düşüncemiz, ikinci yarıyı çok iyi bir şekilde bitirmek. Çünkü, ikinci yarı telafisi olmayan maçlar oynanacak. Onun için de camianın maddi ve manevi açıdan iyi bir şekilde kenetlenmesi gerekiyor. Bütün amacımız, ilk yarı aldığımız puanların daha üstünde puan alarak, bu seneyi çok iyi bir yerde bitirmek. Önümüzdeki sene de her zaman söylediğim gibi yukarıyı hedefleyen bir Eskişehirspor olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 19:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?