6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehirspor galibiyete kilitlendi

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Rıza Zeydan, bu hafta deplasmanda karşılaşacakları Beşiktaş'ı yenerek yeniden çıkış yakalamak istediklerini söyledi.

Zeydan, Eskişehirspor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulunun aldığı kararları açıkladı. Geçen hafta Ankaragücü'ne 3-1 mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Rıza Zeydan, "Ankaragücü, bizden daha istekli oynadı. Bizim takımımızda istenen performans, mücadele yoktu. Oynanan oyun şekli, futbolcuların performansı Eskişehirspor formasına yakışmadı. Bunun son olmasını diliyoruz. Hepimizin bunlardan ders çıkarmamız ve önümüze bakmamız gerekiyor. Bu şekilde bir oyun modeli istemiyoruz. Eskişehir'de bayram havası estiren takımda, Ankaragücü maçında bu kadar düşüş beklemiyorduk" diye konuştu.

Zeydan, Ankaragücü maçında Süper Lig'de ilk defa maç yöneten hakem Serkan Çınar'ın vasat bir oyun sergilediğini savunarak, "Hatalarını tecrübesizliğine veriyoruz. Mağlubiyette hakem hatalarına sığınmıyoruz. Tabii ki, bu bizim için bu mazeret değil. Hem takımı, hem hakemi yenerek, üç puan almalıydık" dedi.

Ankaragücü mağlubiyetinden dolayı bütün futbolculara 5'er bin YTL para cezası verdiklerini açıklayan Rıza Zeydan, "Bu cezanın telafisi de mümkün. Önümüzdeki Beşiktaş ve Denizli maçlarında üçer puan aldıkları takdirde, bu cezayı uygulamayacağız" açıklamasını yaptı. Zeydan, bu hafta sonu Beşiktaş'ı deplasmanda yenerek yeniden bir çıkış yakalamak istediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna ihtiyacımız var. Futbolcular ellerinden geleni yapacaklardır. Beşiktaş maçı çok önemli. Beşiktaş'a üç puan için gidiyoruz. Geçen haftayı unuttuk. Beşiktaş maçına kenetlendik. Bu zor maçı üç puanla geçmek istiyoruz"

Küçük yaşta taraftar yetiştirmek maksadıyla okullarda başlatılan ve bir süre ara verilen forma kampanyasına devam edileceğini ve okullara forma ile top dağıtılacağını açıklayan Rıza Zeydan, taraftarlara, "İçinizdeki çürük elmaları ayıklayın" çağrısında bulundu. Zeydan, Ankaragücü maçında bir taraftarın saha içine şişe atması olayına değinerek, "Küfürlü tezahürat, alkollü taraftar istemiyoruz. Bu olayların çoğu alkol yüzünden oluyor. Saha iki maç kapansa, bu sahaya yabancı cisim atan taraftar kendisi üzülmeyecek mi?" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 16:52:17
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 16:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?