5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eskişehirspor galibiyete kilitlendi

ESKİŞEHİRSPOR, GENÇLERBİRLİĞİ MAÇIYLA GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Geçen hafta Antalyaspor'u mağlup ederek ilk deplasman galibiyetini alan Eskişehirspor, bu hafta Gençlerbirliği'ni de yenerek galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Atatürk Stadı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta Antalyaspor karşısında iyi bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bu hafta evimizde Gençlerbirliği takımıyla yapacağımız maçtan da üç puan aldığımız takdirde, Antalya galibiyeti daha anlamlı hale gelecek. Bu maç bizim için önemli, final niteliğinde. Bundan sonra telafisi olmayan maçlar oynuyoruz. Yukarıya oynamak istiyorsak, bu maçlardan üç puanla ayrılmak zorundayız. Bundan sonraki maçlarımıza

final gözüyle bakıyoruz. Biz, Gençlerbirliği maçını taraftarımızın desteğiyle kazanacağımıza inanıyoruz. Taraftar, teknik kadro, futbolcular, yönetim bir bütündür. Bu bütünlüğü, bu maçta göstereceğiz. Bizim taraftara küsme gibi bir düşüncemiz olamaz. Onların da bize karşı böyle bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, hepimizin ortak hedefi Eskişehirspor'un başarısı. Bugün iyi bir noktaya geldik, bundan sonra da taraftarlarımızın desteğiyle bu başarıyı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Gençlerbirliği maçının zor geçeceğini ifade eden Çalımbay, "Bu karşılaşma çok mücadeleci geçecek ve 90 dakika iki takımında oyundan kopmayacağı bir maç olacak. Gençlerbirliği maçında taraftarımıza çok büyük ihtiyacımız var. Sahada kazanmak için herşeyi yapacağız. Bu maçtan ve sezondan alnımızın akıyla çıkacağız" diye konuştu.

Rıza Çalımbay, sakatlanan Volkan ve Serdar dışında eksikleri olmadığını da açıklayarak, "Volkan, dünkü antrenmanda sakatlık geçirdi. Onun durumu bugün netleşecek. Onun dışında Serdar'ın sakatlığı var. Bunun dışında bir eksik yok. Takım olarak gayet iyiyiz. İlk yarı 18 kişilik kadroyu çıkaramıyorduk, şimdi maalesef çok fazla. '18'i nasıl yapacağız?' diye düşünüyoruz. Onun için çok alternatifli bir kadromuz var. Aydın da antrenmanlara başladı. Kendisini hazır hissederse, Gençlerbirliği maçının 18 kişilik

kadrosuna kendisini de almayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 12:54:01
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 15:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?