6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehirspor maça kilitlendi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kadroyu devre arası 24-25 kişiye düşüreceklerini ve takıma iyi futbolcularla takviye yapacaklarını belirterek, "Şuanda tek düşüncemiz bu hafta Ankaragücü ile evimizde yapacağımız maçtan üç puanla ayrılmak" dedi.

Çalımbay, Eskişehirspor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta deplasmanda Ankaraspor'a 2-0 mağlup oldukları maçta, eksik olan ilk 11'deki 5 futbolcuyu aradıklarını söyledi.

"Eksik futbolcularımızı arayacağımızı hiç tahmin etmiyordum" diyen Rıza Çalımbay, "Kötü şekilde, eksik yakalandık. Bunun bizim için bir mazeret olmaması gerekiyor. Bir maç kazanıp, bir maç kaybetmekle lig kesinlikle bitmiyor. Lig, çok uzun. Geçmiş unutuluyor, şuan ortaya çıkıyor. Şuan bizim Ankaragücü maçımız var. Hayati derecede önemli bir maç. Her iki takım için de çok kritik bir maç. İyi bir takımız. Önemli olan takımı bir arada tutmak. Bu takım bir arada olduğu sürece çok iyi sonuçlar alacaktır" diye konuştu.

Bu haftaki Ankaragücü maçının Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarından daha önemli olduğunu vurgulayan Çalımbay, şunları söyledi:

"Ankaragücü, iyi bir takım. Bizim bütün amacımız, bu maçı kazanmak. Başka hiç bir düşüncemiz yok. Ligde kolay maç da yok. Tek amacımız, kendi sahamızdan üç puanla ayrılmak. Ligin ilk yarısını iyi bir şekilde bitirmek. İlk yarıyı iyi bitirme açısından da bu karşılaşma, önemli bir maç. İkinci yarı ise bambaşka bir Eskişehirspor olacak. İkinci yarı çok kritik, telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Takviyemizi de yapacağız. Oynadığımız son iki maçtan iyi dersler çıkarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Daha yolun başındayız. Daha çok maçlarımız var. Önemli olan iyi bir istikrar yakalayıp ligin sonunu getirmek. Kadroda az şans bulan, hatta 18'in dışında olan arkadaşlarımıza kupa maçlarında şans verdik. Mesela, Emre Toraman, Ersin. Kupayı o arkadaşlarımıza bıraktık. Bursaspor maçında çok basit iki gol yedik. Tokatspor maçında çok kötü bir futbol oynayarak, berabere kaldık. Beni üzen nokta, bu arkadaşlarımız kendilerine verilen şansları iyi değerlendiremediler. Bu maç onlar için çok büyük şanstı. Bizim ikinci yarı yüzde 100 çok iyi bir takviyeyle lige girmemiz gerekiyor. Kimsenin zamanını bekleyecek durumda değiliz. İlk yarı öyle böyle ligi bitireceğiz. Kapasitesi düşük, kapasitesinin altında olan arkadaşlarla kesinlikle işimiz olmayacak. İkinci yarı bütün önlemlerimizi alacağız. Gerekirse zamanı geldiğinde bazı arkadaşlarımızla yolumuzu ayıracağız. Bizim iyi, kaliteli, kapasitesini ortaya koyan futbolculara ihtiyacımız var"

Eskişehirspor'un teknik patronu Rıza Çalımbay, 30 kişi olan kadroyu 24-25 kişiye indireceklerini de açıklayarak, "30 kişi olduğumuz için istediğimiz şekilde çalışamıyoruz. Çok kalabalık oluyor. Arkadaşlarımızın çoğu dışarıda kalıyor. İkinci yarı, 24-25 kişilik bir kadroyla yola çıkacağız. Kaç futbolcunun gideceği belli değil. Bazı arkadaşlarımızı belki kiralık vereceğiz, oynayacaklar, geri gelecekler. Öyle düşüncelerimiz de var. Devre arasını iyi takviyelerle, çalışmayla geçirmemiz gerekiyor. Kadromuzu güçlendirmemiz lazım. Ondan sonra transfer, takviye yapma şansımız yok. Bazı arkadaşlarımızın hala şansları var. İlk yarıda kalan 6 maçı iyi değerlendirmeliler. Futbolculardan yabancı, yerlisi yok. Takıma kim faydalı olacaksa o görev alır. Lovrek de bu değil. Çok kaliteli bir oyuncu, ama şuanda bizim istediğimiz seviyede değil. Biz, ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bundan sonra uyum süreci diye bir şey kalmadı. Herkes herşeyini ortaya koyacak" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?