4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehirspor'a moral ziyareti

Beşiktaş maçı öncesi 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte Eskişehirsporlu futbolcuları kamp yaptıkları tesislerde ziyaret eden Vali Mehmet Kılıçlar, "Bir zamanlar Türk futbolunun tadı, tuzu, biberi, rengi olan Eskişehirspor, Anadolu'nun efsanesidir" dedi.

Eskişehir Valisi Kılıçlar; Korgeneral Balanlı ve Başkanı Büyükerşen ile birlikte Pazar günü Atatürk Stadı'nda oynanacak olan Eskişehirspor-Beşiktaş maçı öncesi Eskişehirsporlu futbolcuları, moral vermek için kamp yaptıkları Eskişehirspor Tesisleri'nde ziyaret etti. Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sezon başından beri söylüyoruz. Üç büyük, dört büyük yok. En büyük Es-Es. Bu büyüklüğümüzü Pazar günü futbolcularımız Beşiktaş’a karşı gösterecekler” dedi.

Eskişehirspor'un tarihi hakkında da bilgi veren Ünal, "1965 yılında kurulan Eskişehirspor kulübünün ilk başkanlığına Aziz Bolel getirildi. Kurulduğu yıl olan 1965-1966 sezonunda ikinci ligde mücadele eden Eskişehirspor, ara vermeden 1. Lig'e çıktı. Şanlı tarihi başarılarla dolu Eskişehirspor, şuanda her yönüyle örnek bir kulüp oldu" diye konuştu.

Vali Mehmet Kılıçlar ise, "Bir zamanlar Türk futbolunun tadı, tuzu, biberi, rengi olan Eskişehirspor, Anadolu’nun efsanesidir. Eskişehirspor, oynadığı futbolla bizleri gururlandırıyor. Türk futboluna renk katmaya devam ediyor. Bizler bugün buraya, Pazar günü oynanacak olan Eskişehirspor-Beşiktaş maçı öncesi futbolcularımıza moral vermeye geldik. Eskişehirspor yönetimiyle, teknik kadrosuyla, futbolcusuyla ve yağmur çamur demeden iyi ve kötü günde hep Eskişehirspor’un yanında olan fedakar taraftarı ile destanlar yazmaya devam edecektir. Eskişehirspor, bu birlik ve beraberlik sayesinde çok daha güzel günler görecektir" ifadelerini kullandı.

Eskişehirsporlu futbolcularla hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçlar, Balanlı ve Büyükerşen, Eskişehirspor’un golcü futbolcusu Youla’dan da Beşiktaş maçında gol sözü aldı. Ziyaret sonunda Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, Vali Kılıçlar ve beraberindeki protokol mensuplarına günün anısına hediye verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 19:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?