5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eskişehirspor'da 3 puan sevinci

ESKİŞEHİRSPOR'DA 3 PUAN SEVİNCİ

Turkcell Süper Lig'in 20. haftasında sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ağırlayan Eskişehirspor, rakibini Jaycee Okwuwanne ve Ümit'in golleriyle 2-1 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında kazanmak için her şeyi yaptıklarını ve neticede de kazanmayı bildiklerini belirterek, kendisine istifa çağrısı yapan taraftarlara tepki gösterdi. Eskişehir Atatürk Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadıkları ve 2-1 kazandıkları maç sonrası basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, "Galip geldiğimiz için mutluyuz. Beklediğimiz gibi zor bir maç oldu. Kazanmak için ne gerekiyorsa herşeyi yaptık, neticede de

kazanmayı bildik. Takımımı, maçın başından sonuna kadar gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Belediye takımını da kutluyorum. İyi bir maç kazandık, önümüzde zorlu maçlar var" dedi.

Maçta skor 1-1 iken ilk golü atan Jaycee Okwuwanne'yi oyundan aldıktan sonra taraftarın kendisine istifa çağrısı yapmasına tepki gösteren Rıza Çalımbay, "Futbol hayatımda ilk kez karşılaştığım bu duruma kendi adıma üzüldüm. Jaycee kendi istedi ve ben de kendisini değiştirdim. Seyircinin tepkisine anlam veremiyorum. Herkes kendi işine bakacak. 'Teknik direktör istifa', futbolcuya tepki, bunlar hoş değil. Kısa sürede herkesin kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Sezon sonu zaten mukavelemiz bitiyor. Merak

etmesinler, biz istenmediğimiz yerde duracak karakterde, yapıda insan değiliz. Sezon sonuna kadar buradayız, bağıran arkadaşlarımızın biraz kendilerini sıkmaları gerekiyor. Sezon sonuna kadar takımlarını desteklesinler. Benim amacım, Eskişehirspor'a ligi çok iyi bir yerde bitirtmektir. Oyuncumuz Jaycee'yi de tebrik ediyorum, sonuna kadar yapabildiği her şeyi yaptı. Taraftarın biraz anlayışlı olması lazım. Maalesef bu işe çok sevinenler de var. O arkadaşlar, Eskişehirspor 2., 3. lige kadar düşsün istiyor.

Biz buna izin vermeyeceğiz, sezon sonuna kadar buradayım" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, "Zeminin çok kötü olduğu, oyuncuların ayakta kalmakta zorlandığı zor bir müsabaka oynandı. Daha çok topun havada dolaştığı, pas yüzdesinin olmadığı bir maçtı. İkinci yarı daha istekliydik. Bugün buradan son dakikalarda yediğimiz gollerle mağlup ayrıldık. Her iki takım oyuncularını da mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bugün biz kaybettik, Eskişehirspor kazandı. Sıkıntılı bir stat, inşallah bu da düzelir. Yoğun bir trafik

yaşıyoruz, Eskişehirspor'u tebrik ediyor, bundan sonra ki maçlarında başarılar diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Eskişehirsporlu oyuncu Jaycee Okwuwanne de, "İkinci yarının başında hocadan çıkarılma talebim oldu. Çünkü, uzun süreden beri ben maç oynamadım ve tam hazır değildim. Olabildiğince oynadım, gol attığım için de mutluyum. Önümüzdeki üç maç sonra istediğim gibi hazır olabilirim" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Ekrem Ekşioğlu ise, "Aslında saha şartları bizim oyunumuza uyan bir yapıda değildi. Maçı kaybetmiş olabiliriz, ama biz bunun üstesinden gelebilecek bir takımız. Telafisini en kısa sürede gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Bu arada Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Okwuwanne'nin açıklamalarını bir süre kenardan izledikten sonra odadan ayrıldı.

ESKİŞEHİRSPOR'DA 3 PUAN SEVİNCİ
ESKİŞEHİRSPOR'DA 3 PUAN SEVİNCİ
ESKİŞEHİRSPOR'DA 3 PUAN SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 17:09:00
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 18:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?