4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eskişehirspor'da erken mesai

ESKİŞEHİRSPOR'DA BEŞİKTAŞ MESAİSİ BAŞLADI

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Beşiktaş maçını kazanmaktan başka seçeneğimiz yok" dedi.

Kırmızı-siyahlılar, Beşiktaş maçı hazırlıklarına başladı. Eskişehirspor Teknik Direktörü Çalımbay, ESKİ Tesisleri'nde düzenlenen antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, lige verdikleri uzun arayı iyi bir şekilde değerlendirdiklerini belirterek, "Bütün amacımız, Beşiktaş maçını kazanmak" diye konuştu.

Takımın çok eksiği olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, şunları söyledi:

"İlk kez bu kadar eksikle yakalanıyoruz, ama önemli değil. Oynayan arkadaşlar da çok iyi görev yapacaktır. En büyük desteğimiz, taraftarımızdır. Onların da desteğiyle Beşiktaş maçı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hazırlıklara başladık. Beşiktaş'ın eksikleri onları çok fazla etkilemez. Takıma baktığımız zaman herkesin iki üç tane alternatifi var. Bu alternatif futbolcuların hepsi de milli takım oyuncusu. Örneğin İbrahim Kaş, Milli Takım'da yedek. Ümit Karan, Youla, Serdar, Alper'in

sakatlığı, Ragıp ve Bülent Ertuğrul'un da kart cezalısı olması bizim için çok büyük bir dezavantaj. Sakatların maça yetişme ihtimali yok. Bizim onlar gibi geniş kadromuz yok. Bizim kazanmaktan başka seçeneğimiz yok. Bu yıl iyi bir takım yaptık. Oynayan ve oynamayan futbolcular arasında pek fark yok. Kendi sahamızda mutlaka kazanmamız gerekiyor."

"BEŞİKTAŞ'IN YERİ AYRIDIR"

Çalımbay, Tita'nın transferi konusundaki bir soru üzerine, "Bir girişimimiz oldu. Bütçemizi de aşmak istemiyoruz. Serdar, en az 6 ay yok. Kulübede bize maçı kazandıracak arkadaşlara ihtiyaç var. Tita gibi bir oyuncumuz olursa, bizim için artı bir güç olur" ifadesini kullandı. Beşiktaş maçı öncesi neler hissettiği de sorulan Rıza Çalımbay, "Her şeyden önce Eskişehirspor'un başındayım. Eskişehir'de çok mutluyum. Mükemmel bir taraftara sahibiz. Elbette benim Beşiktaşlılığım apayrı. Başka hiçbir takımda futbol oynamadım. Orası benim için ayrı bir yer. Şu anda benim tek düşüncem, Eskişehirspor'un başarısıdır. Beşiktaş ile yılda iki kez rakip oluyoruz, ama ondan sonra Beşiktaş'ın yeri ayrıdır. Önemli olan Eskişehirspor'un kazanmasıdır" dedi.

"HEPİMİZ MİLLİ TAKIM'I RAHATLIKLA ÇALIŞTIRABİLECEK KAPASİTEDE TEKNİK DİREKTÖRLERİZ"

Rıza Çalımbay, Milli Takım'ın başına gelecek kişinin yerli mi yabancı mı olması yönündeki tartışmaları nasıl değerlendirdiği sorusunu ise, "Ben Milli Takım'da çalıştım. Ümit Milli Takım'da 2 yıl, A Milli Takım'da da 2 yıl görev yaptım. Milli Takım, yerli teknik direktörlerle çok başarılı işler yaptı. Hepimiz Milli Takım'ı rahatlıkla çalıştırabilecek kapasitede teknik direktörleriz. Orada rahatlıkla görev yaparız. Hepimizin mükemmel bir şekilde birikimi var. Aynı dili konuştuğumuz ülkede yerli teknik direktörün avantajı çok. Derwall ve Piontek'in de Türk futboluna önemli katkıları oldu. Bence yerli ve yabancıdan daha çok Türk futbolu için hangisi faydalı ise onun olmasıdır. Türk teknik direktörler olarak her yıl kendimizi geliştiriyoruz. Hangi arkadaşımız giderse gitsin, Milli Takım'ı çalıştırabilir" diye yanıtladı.

ESKİŞEHİRSPOR'DA BEŞİKTAŞ MESAİSİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 20:36:00
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 09:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?