6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Eskişehirspor'da futbolculara prim jesti

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Rıza Zeydan, geçen hafta Fenerbahçe ile yaptıkları ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan karşılaşmada hakem hatasının neticeyi etkilediğini savunarak, "Biz 3-2 bu maçı aldığımıza inanıyoruz ve Galatasaray galibiyetindeki sistemi uygulayarak, takımımıza 12'şer bin YTL prim vermeyi kararlaştırdık" dedi.

Zeydan, Eskişehir Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Yönetim Kurulu Toplantısı'nda aldıkları kararları açıkladı.

Fenerbahçe maçının keyifli olduğunu belirten Basın Sözcüsü Rıza Zeydan, "Hakem hatası sonucu etkiledi. Takımımızı galip gelmiş saydık. Galatasaray galibiyetindeki prim sistemini uygulayarak, takımımıza 12'şer bin YTL prim verdik. Aldıkları para analarının ak sütü gibi helal olsun. Eskişehir camiasının göğsünü kabarttılar. Bu primi, önümüzdeki haftalar ödeyeceğiz. Ankara maçından önce ise, takıma moral olması için maç başı ve maaş ödemeleri yapılacak" diye konuştu.

Zeydan, bu hafta Ankaraspor ile deplasmanda yapacakları maçın önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Ankaraspor'un ligde bulunduğu konum bizi ilgilendirmiyor. İyi bir ekip, ama biz onlardan da iyi bir ekip olduğumuzu düşünüyoruz. Kesinlikle takımımız Ankara'ya üç puan için gidiyor. Takımımız, Ankaraspor maçından sonra Eskişehir'e dönmeyecek ve kupa maçı için Tokat'a hareket edecek. İnşallah, kupa maçında da galip gelen taraf biz olacağız. Takımımızda 6 eksik var. İvesa, Serdar ve Bülent Ertuğrul kart cezalısı, Doğa, Serkan, Oğuz ufak tefek sakatlıkları var. Bu yüzden kadroda yer alamayacaklar."

Erdoğan Fırat'ın istifasından sonra boşalan mali asbaşkanlık görevine Murat Çetintaş'ın getirildiğini dile getiren Rıza Zeydan, yoğun talep olan aile tribünündeki eksikliklerin en kısa sürede giderileceğini ve gelecek maçtan itibaren söz konusu tribünün numaralıya çevrileceğini kaydetti.

Zeydan, kurumsallaşma adına çok işler yaptıklarını, kulübe futbolcuların performansının izleneceği analiz programı da satın aldıklarını açıkladı. Ayrıca Rıza Zeydan, piyango çekilişinin 26 Aralık olarak açıklanan tarihinin 26 Ocak olarak değiştirildiğini, bir hafta içinde biletlerin de satışa çıkarılacağını bildirdi.

Açık tribünün üstünün devre arası kapatılmasının gündeme geldiğini ve sponsor arayışı içinde olduklarını belirten Rıza Zeydan, Ankaragücü bilet fiyatlarının da açık tribün 25 YTL, aile ile kapalı tribün 50 YTL ve VIP tribün 100 YTL olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

"KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU'NU MHK'YE ŞİKAYET ETMEDİK"

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Rıza Zeydan, "Fenerbahçe maçını yöneten Kuddusi Müftüoğlu'nu Merkez Hakem Komitesi'ne şikayet ettiniz mi?" sorusuna, "Hayır, şikayet edilmedi. Art niyet olarak düşünmüyoruz. Hata, onların şansızlıkları olduğunu düşünüyoruz. Fenerbahçe maçındaki hakem hatası sonucu etkiledi. 3-2 bu maçı aldığımıza inanıyoruz. Bu hakemlerin daha dikkatli davranacaklarını ve emeğe saygılı olacağını düşünüyoruz. Bütün kulüpler için hakem kararları önem arz etmekte. İnşallah, bir daha bu hatalarla karşılaşmayız" yanıtını verdi.

Hakem hatalarına Eskişehirspor Kulübü'nün sessiz kalmadığını vurgulayan Zeydan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kulüpler Birliği Toplantısı'nda başkanımız konuyu gündeme getireceğini söyledi. Yapılan hatanın bariz olduğu maç naklen yayınlandığı için Türkiye tarafından izlendi. Çok fazla bir şey söylemeye gerek görmüyorum. Bu olay son olsun. Gerekli şikayet yapılır mı, yapılmaz mı? Şikayetin çok doğru model olduğunu düşünmüyoruz. Kuddusi Müftüoğlu'nun ceza alması bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Bizi sonuç etkiliyor. Bu yüzden bunu tekrar gözden geçireceğiz ve Eskişehirspor gerekli girişimlerde bulunacak."

Rıza Zeydan, her maçtan sonra biletsiz seyirciden dolayı para cezası aldıklarının hatırlatılması üzerine ise, "Önümüzdeki maçlarda çok daha sıkı tedbirler alacağız. Belki yönetim kurulu olarak kapılarda bekleyeceğiz" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 14:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?