3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Eskişehirspor'da moraller bozuk

Bursaspor, Turkcell Süper Ligi'nin 24. haftasında deplasmanda Eskişehirspor'u Emre Toraman'ın kendi kalesine attığı 2 golle 2-1 mağlup etti.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, her şeyden önce takımın oyunundan memnun olduğunu söyledi.

Futbol adına şanssız ve talihsiz bir gün yaşadıklarını ifade eden Çalımbay, "Hem hakem adına olsun, hem de kendi kalemize attığımız goller açısından şanssız bir gün yaşadık. 3 golü de biz atıyoruz ve mağlup oluyoruz. Oyundan hiç kopmadık, ama bir gol bulabildik. Kazanmak için riske girdik. Son vuruşlara biraz daha dikkat etseydik, kendi kalemize 3 gol de atsak, bu maçı çevirebilecek güçteydik. Ancak skoru çeviremedik. Bursaspor'a net pozisyonlar vermediğimiz iyi bir maç oynadık. Sezon başından beri şanssızlıklar yaşıyoruz. Bu maçı kaybetmememiz gerekiyordu. Ama lig uzun bir maraton, önümüzde daha 10 maç var. Ne olursa olsun, ligden kopmayacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizi hiçbir şey yıldırmayacak. Bugün oynadığımız oyunun karşılığını alamadık. Yaşanmaması gereken bir talihsizlik yaşadık" dedi.

Kendi kalesine iki gol atan Emre Toraman'ın çok üzgün olduğunu, kendilerinin de üzüldüğünü vurgulayan Çalımbay, "Çocuk ağlayacak derecede üzgün. İkinci yarı, herkes Emre için mücadele etti. Ama son vuruşlara dikkat edebilseydik, en kötü ihtimalle berabere ya da galibiyetle ayrılabilirdik. En formdaki futbolcularımızdan biri olan Emre'yi, sarı kart görmesinin ardından tekrar agresif bir hareket yapıp, oyun dışı kalmaması için oyundan aldık" diye konuştu.

Çalımbay, bir gazetecinin üst üste Galatasaray ve Fenerbahçe'ye konuk olacaklarını hatırlatması üzerine, "O maçlar bizi korkutmuyor. Çünkü, biz öyle maçları çok oynadık. Herkesin herkesi yenebileceği bir lig oynanıyor. Galatasaray'ı yenmek için herşeyi yapacağız. Bursaspor mağlubiyetini orada telafi edeceğiz. Biz oradan üç puanla ayrılıp, geleceğiz. 3 puan almak için herşeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, karşılaşmada fair-play adına ülke futbolunda kimsenin alışık olmadığı davranışların sergilendiğini belirterek, bütün takımlar arasında bu dostluğun devam etmesini diledi. Her iki takımın kazanması gereken bir maç olduğunu kaydeden Sağlam, "Geçen hafta Galatasaray'ın bize karşı kazandığı gibi futbolcun cilvesi, gol atmadan bu kez biz kazandık. Futbolda bu tür şansızlıklar dönem dönem yaşanıyor. Emre kardeşimin kimse üstüne gitmesin. Futbol şanssızlığı yaşadı, kendisi adına üzüldük. Eskişehirspor maçını kazanmak istiyorduk ve iyi mücadele ederek kazandık. Fenerbahçe maçı öncesinde iyi bir moral oldu. 3 puanın bize kazanımları çok olacağı bir maçtı. Eskişehirspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Eskişehir halkına, taraftarına da dostluklarından ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 18:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?