5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Eskişehirspor'da transfer atağı

ESKİŞEHİRSPOR'DA TRANSFER ATAĞI

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, yönetim kurulu kararıyla süresiz kadro dışı bıraktıkları Gineli oyuncu Souleymane Youla'nın 2.5 yıllığına Denizlispor'a verdiklerini, oradan da Caner'i aldıklarını söyledi.

Ünal, düzenlediği basın toplantısında, Denizlispor'da oynayan Caner'i 2.5 yıllığına Eskişehirspor'a transfer ettiklerini, bu oyuncunun takımda başarılı olacağına inandığını kaydetti. Youla'nın 100 bin euroya Denizlispor'a verildiğini, bu oyuncunun başka bir kulübe satılması durumunda da yüzde 50'sinin Eskişehirspor'a verilmesi yönünde anlaşma imzaladıklarını ifade eden Halil Ünal, "Youla, Eskişehirspor'da geçen yıl büyük başarılara imza attı. Ancak, bu yıl Ziraat Türkiye Kupası'nda bizim için önemli olan

Antalyaspor maçında takımı yalnız bıraktı. Bunun üzerine süresiz kadro dışı bırakıldı. Denizlispor'un isteği üzerine bu oyuncunun transferini gerçekleştirdik. Ayrıca, Denizlispor'dan Caner'i transfer ederken, bonservisi elinde bulunan Fahri Tatan ile maç başı anlaşmaya vardık" dedi.

Ünal, Sezer Öztürk'ün 2.5 yıl, Belçika Birinci Lig takımı Mouscron'dan Bahreynli forvet Okwunwanne'nin ise 3 yıllık sözleşme imzalayıp Eskişehirspor'un futbolcusu olduklarını hatırlatarak, "Sezer, Bank Asya 1. Lig'de yılın futbolcusu seçildi. Yetenekleriyle tüm dünyada adından söz ettiren bir oyuncu. Genç yaşında Manisaspor'un kaptanlığını yapıyordu. Eskişehirspor gibi büyük bir camiaya yakışacağını ve başarılı olacağını düşünüyorum. Okwunwanne ise, 24 yaşında dünyaca ünlü bir futbolcu. Teknik yönü çok

kuvvetli ve takıma çabuk uyum sağlayacak bir oyuncu. Sezon öncesinde kendisi ile görüşmüştük. Transferi bu zamana nasip oldu" diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynamak gibi bir hedeflerinin bulunduğunu, ancak bu konuda başarılı olamadıklarını söyleyen Halil Ünal, şunları söyledi:

"Sezon öncesi kupada final oynayacak bir kadroya sahiptik. Ancak, yaşanan talihsizlikler ve sakat oyuncuların çokluğu sebebiyle bunu başaramadık. Eskişehirspor ilkesiz ve hedefsiz olamaz. Devre arasında yaptığımız nokta transferlerle birinci hedefimiz, UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek ve güçlü bir Eskişehirspor oluşturmaktır. Maça iyi başlamak, lige iyi başlamak gibidir. Transfer edilen Erkan Zengin, Caner, Fahri Tatan, Okwunwanne ile Sezer Öztürk'ün destekleri, diğer birbirinden kaliteli oyuncularımız bizi

hedefimize ulaştıracaktır. Bunun bilincindeyiz."

Konuşmanın ardından Sezer, Okwunwanne, Fahri Tatan ve Erkan Zengin sözleşmelerini imzaladı. Şehir dışında bulunan Caner'in ise, kente gelince sözleşmesini imzalayacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 16:09:04
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 16:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihat koç IP: 88.230.220.xxx Tarih : 21.01.2010 04:59:11

Eses çok can yakacak  2 ci yarı