6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Esnaf faizlerin düşürülmesini istiyor

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (ESESOB) Başkanı Ekrem Birsen, esnaf kefalet kooperatifleri üyelerine verilen faiz oranlarının yükseltilmesine sessiz kalamayacaklarını söyledi.

ESESOB Başkanı Ekrem Birsen, "Esnaf kefalet kooperatiflerinin faiz oranlarının yükseltilmesiyle ilgili Eskişehir milletvekilleri ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile esnafımızın meselesini görüştük. Kredi faizleri de konularımız arasındaydı. Bakan Unakıtan'a özelde Eskişehir'in, genelde ise tüm Türkiye esnafının içinde bulunduğu durumu ayrıntılarıyla aktardım. Unakıtan, tespitlerimizi yerinde bularak, konuyu Başbakana aktaracağını ve 18 Ağustos Pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme getireceğini belirtti ve konuyla ilgili olarak bir iyileştirme yapılacağı mesajını Eskişehir kamuoyuna iletmemizi söyledi" dedi.

Birsen, faiz oranlarındaki yüzde 1.5 artışa rağmen esnaftan alınan masraf kesintilerinin yüzde 2 oranında düşürülmesini sağlayarak, yüzde 0.5 oranında avantaj sağlandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 17:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?