6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Esnaf-sanatkara 18 ay vadeli kredi

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESESOB) Başkanı Ekrem Birsen, hazırlanan düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda onaylanması durumunda ülke genelindeki tüm esnaf ve sanatkara sıfır faizli 6 ay ödemesiz, 18 ay vadeli 25 bin YTL kredi verileceğini söyledi.

Birsen, daha önce Ağustos ayında sadece üretici esnafa yönelik bir kredinin verilmesinin gündeme geldiğini belirterek, "Biz o zaman Eskişehir'deki tüm üretici esnafımızın bu krediden yararlanmaları için gerekli duyuruları yapmış ve başvuran esnafımıza belgelerin ve işlemlerin tamamlanması için her türlü kolaylığı göstermiştik. Bu kredi paketinin sadece üretici esnafla sınırlı kalmaması, ayrım yapmadan tüm esnaf ve sanatkarımızın yararlanması konusunda görüş bildirmiş ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na girişimde bulunmuştuk. Hazırlanan yeni eylem planında bu ayrımın ortadan kaldırılmış olması, taksiciden bakkala kadar tüm esnaf ve sanatkarımızı kapsayan bir hacme kavuşturulması tarafımızdan memnuniyetle karşılandı" dedi.

Dünya ölçeğinde yaşanan küresel kriz ile birlikte Türkiye'deki esnaf ve sanatkarların içinde bulunduğu sıkıntılara değinen Ekrem Birsen, "Esnaf ve sanatkarımızın, 25 bin YTL'lik bu finans desteğini akılcı ve verimli bir biçimde değerlendirmeleri gerekmektedir. Bu finans desteği sadece açık hesapların kapatılması yönünde kullanılırsa, bu meseleyi çözmeyecek, acı sonu biraz daha geciktirecektir. Önemli olan 25 bin YTL'lik bu desteğin yeri ticaret düzeni içinde kalıcı olabilmek ve kendini yenilemek için kullanılmasıdır. Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak biz üniversitelerimizin işbirliği ile bu konuda danışmanlık hizmeti vermeye hazırız. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek olan bu konuya öncelik tanınması ve yasanın bir an önce uygulamaya konmasını ve çalışmaların bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 21:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan kerim IP: 78.177.240.xxx Tarih : 15.11.2008 18:58:21

eskişehirde, büyükerşenden sonra bir baba daha tebrikler başkan. ne varsa sizde var fikirlerinize ve esnaf olarak calışmalarınızı desteklıyoruz