6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Esnaftan tabela tepkisi

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESESOB) Başkanı Ekrem Birsen, kent için simge yapı olmaya aday gösterdiği Bilim, Kültür ve Sanat Parkı’na asılan tabelalara tepki gösterdi.

Birsen yaptığı açıklamada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sazova Mahallesi’ne yaptırılan Bilim, Kültür ve Sanat Parkı’nın simge olabileceğini söyledi.

Dünyanın bir çok önemli şehrinde simgesel yapılar olduğunu ifade eden Ekrem Birsen, “Batı dillerinde ‘landmark' olarak bilinen bu yapılar bulundukları kentlere bir statü kazandırır, o kenti bir cazibe merkezi haline getirir. Dolayısıyla kentin turistik ve ekonomik hayatına katkıda bulunurlar. Eskişehir’in Sazova bölgesinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Bilim, Kültür ve Sanat Parkı da landmark, başka bir değişle kentimiz için simge yapı olmaya aday bir çalışmadır” dedi.

“Yapım süreci içinde olan parkın içindeki kimi binaların üzerindeki tabelalar, sevincimize gölge düşürdü” diyen Birsen, şunları söyledi:

“Anıtsal simge yapı olmaya aday, her yönüyle marka olabilecek kapasiteye sahip bu güzelliğe, sanki Eskişehir’de yokmuş gibi, başka kentlerden tabelalar getirip asma gayretini anlamakta zorluk çekiyoruz. Eskişehir Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı’nda daha şimdiden iki yabancı tabela asılmış durumda. Biri yiyecek, diğeri içecek firması. Eskişehir esnafı haklı olarak soruyor: ‘Bizim asırlık kahvecimiz yok muydu? Eskişehir döner yapmayı bilmiyor mu? Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’ e kazandırılan bu eserin içinde yer alan iş yerlerinin kiraya verilmesi konusunda hangi yasal kriterleri göz önüne alıyor? İhale şartları nelerdir? İhale duyuruları nasıl ve ne zaman yapılmıştır? Bu soruların yanıtları, Eskişehirlinin bu yeni esere olan bakış açılarını çok değiştirecektir. Bu sebeple bu sorularımızın cevabını ilgililerden acilen bekliyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 22:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?