6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

ESOGÜ'de Akademik yıl başladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, dünyada üniversitelerin, öğrencinin bireyselleşmesi ve sosyalleşmesinde yaşamsal rol oynayan, yeniliğin ve girişimciliğin tasarlandığı yaşama alanları olarak yeniden inşa edildiğini söyledi.

ESOGÜ Kapalı Spor Salonu'nda yapılan 2008-2009 yeni akademik yılı açılış töreninde konuşan Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, üniversitelerin, öğrencilerin potansiyelini yüzde yüz ortaya çıkarabilecek, yenilikçi, öğrencinin ihtiyaçlarına cevap verebilen bir yaşama alanı olduğunu belirterek, "Dünyada üniversiteler, öğrencinin bireyselleşmesi ve sosyalleşmesinde yaşamsal rol oynayan, yeniliğin ve girişimciliğin tasarlandığı yaşama alanları olarak yeniden inşa edilmektedir. Bu süreçte öğretim üye ve elemanlarının asli görevleri yeniden tanımlanmakta ve dünyayı tanımasına rehberlik etmedir. ESOGÜ kongre, konferans, panel gibi bilimsel toplantıların, en sık yapıldığı üniversitelerden birisidir. Büyük gereksinim duyduğumuz Kongre ve Kültür Merkezi'nin temeli 11 Ekim 2005'te kütüphanemizin karşısında atılmıştır. En büyüğü 800, en küçüğü 32 kişilik 8 salon yer almaktadır. Bin 700 kişinin aynı anda bilimsel toplantı yapabileceği merkez, Eskişehir ve yöremizdeki illerdeki en büyük bilimsel merke olacak. Binada 250 metrekare sahnesiyle konser, opera ve diğer etkinlikler de yapılabilecek" dedi

Yıl içerisinde yüzme havuzu, Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, Yabancı Diller Bölümü, rektörlük binasınında yapılacağını anlatan Tekin, "Üniversitemiz bilimsel araştırmalara, çalışmalara büyük önem ve destek vermektedir. Ayrıca, araştırmacılarımıza kendi öz kaynağından, döner sermayesinden geniş olanaklar sağlanmaktadır. Üniversitemizde 457 proje bitirilmiş olup, hala devam etmekte olan araştırma proje sayımız 110'a ulaşmıştır. Bu bilimsel projelere döner sermaye gelirlerimizden 3 milyon 769 bin YTL'dir. Bu bütçe üniversitemizin bilim üretimine verdiği desteğin en güzel kanıtlarından birisidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kınacı, "Kuraklık ve sonrası" konulu ilk dersi verdi. Törene, Vali Kadir Çalışıcı, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, YÖK üyesi Prof. Dr. Engin Ataç, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, yetkililer ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 15:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?