5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Esogü'de "beyin haftası" etkinlikleri

ESOGÜ'DE

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) "Beyin Haftası" etkinlikleri başladı.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı'nın Kongre ve Külter Merkezi'nde düzenlediği 'Beyin Haftası' etkinliklerinde konuşan Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Yücel Kanpolat, uygarlığın gelişmesi neticesinde şehirleşme, tıp, beslenme, ulaşım ve nanoteknoloji gibi alanlarda ciddi ilerlemeler kaydedildiğini belirtirken, bu ilerlemelerin insan hayatında bazı olumsuz etkiler de oluşturduğunu anlattı. Bilimde zaman zaman kahramanlara ihtiyaç olduğuna inandığını kaydeden Kanpolat, "Benim kahramanım, fizik ve kimya alanında önemli çalışmalar yürüterek 'Nobel' ödülü kazanan ilk kadın olma başarısına erişen Polonya asıllı Fransız bilim kadını Marie Curie'dir" dedi.

Kanpolat'a, konuşmasının ardından ESOGÜ Rektörü Fazıl Tekin tarafından teşekkür belgesi ve üniversite anı tabağı hediye edildi.

3. Beyin Bilgi Yarışması'nda birinci seçilen Kılıçoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Çağla İnal, ikinci seçilen Nurcan Dönmez ve üçüncülüğü kazanan Gizay Serin'e de ödüllerinin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 13:09:05
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 16:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?