6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

ESOGÜ'de Bilimsel Yayın Töreni

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Fazıl Tekin, üniversiteleri üniversite yapan en önemli unsurlardan birinin bilimsel araştırmalar olduğunu söyledi.

ESOGÜ Rektörlüğü'nün düzenlediği "2006-2007 Yılları Uluslararası Bilimsel Yayın Töreni", Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Fazıl Tekin, "Bilimsel araştırmalar, üniversiteleri üniversite yapan, üniversitelerin görev ve sorumluluk alanlarından en önemli unsurlarındandır. Bilimsel çalışmalar ve bu çalışmaların sonunda üretilen yeni bilgi ve verileri, bilim insanlarına aktarabilmenin, paylaşabilmenin yolu, bu çalışmaların tarafsız danışman sistemi olan saygınlığı kanıtlanmış dergilerde yayınlanmasıdır. Bilimsel yayınların en önemli tarama sistemi olan 'Institute for Scientific Information' (ISI) tarafından oluşturulan SCI, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde çıkan yayınların sayısı, artık evrensel olarak üniversitelerin bilimselliğinin ve üretkenliğinin göstergesi olarak kabul edilmektedir" dedi.

Prof. Dr. Tekin, ilk günden itibaren bilime, araştırmaya ve yayınlara önem veren bir üniversite olduklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Üniversitemiz adresli olarak 2006 ve 2007 yıllarında 'Citation Index' kapsamındaki dergilerde 'article' yayın sayısı, sırasıyla 226 ve 266 oldu. 2007 yılı toplam yayınlarının 2006'daki yayın sayısına göre artışı, yüzde 17'dir. Üniversite genelinde toplam yayın sayısının öğretim üyesine oranı, 2006'da 0.5 iken, 2007'de 0.56'a yükseldi.

Fakülteler bazında 2006'da 0.69 ile en yüksek orana sahip birim Fen Edebiyat Fakültesi iken, 2007'de 0.7 ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi en yüksek oranı yakaladı. Öğretim üye ve elemanlarımızın yayınlarındaki nitelik ve nicelik artışının, bilime katkısını artarak sürdürmesinden üniversitemiz adına onur duyuyoruz. Bunun somut sonuçlarını her yıl yükselen bir grafik içinde izleyebiliyoruz. Seçkin ve saygın cumhuriyet üniversitesi olan ESOGÜ'nün uluslararası başarılarına tanıklık ediyoruz. Uluslararası yayınlarıyla evrensel bilime katkıda bulunan, Türkiye'nin onur ve itibarına katkıda bulunan bilim insanlarını yürekten kutluyorum. Burada elbette üniversite yönetiminin payı vardır. Ancak en büyük pay, büyük bir özveriyle, geniş ve yüklü bir ders yükü altında olmalarına rağmen, hekim olan arkadaşlarımızın yoğun bir hastane hizmeti üretmelerine karşın aynı yoğunlukta bilimsel çalışmaları yürütmeleri gerçekten takdire şayandır."

Rektör Fazıl Tekin'in konuşmasının ardından bilimsel yayınları yayınlanan öğretim üyelerine belgeleri dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?