5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

ESOGÜ'de neler oluyor?

ESOGÜ'DEN

ESOGÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’nda görev yapan iki öğretim üyesinin görevlerinden ayrılmalarının ardından hastaların mağdur olduğuna dair çıkan haberler üzerine açıklama yapan Prof. Dr. Kılıç, "Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı, İç Hastalıkları Anabilim Dalı'na bağlı olarak kurulmuş, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Bilecik hatta Bursa dahil olmak üzere çok geniş bir alana hizmet veren, Türkiye’nin en büyük birimlerinden biridir. Gelişmiş radyasyon onkolojisi, algoloji, pediatrik onkolojisi, kemik iliği transplantasyonunu barındıran 100 yataklı bir hastane konumunda olup, 4-5 yıldan beni multi disipliner bir anlayışla hizmet vermektedir.

Aynı anda eş zamanlı iki öğretim üyesinin ayrılmış olması ve maalesef yönetime haber verilmeden ayrılmanın gerçekleşmesi, kurumun ve hastaların mağdur olmasına sebep oldu. Ancak, bu mağduriyetin minimal kalması ya da hiç olmaması için yeni öğretim elemanı alınıncaya kadar geçiçi bir organizasyon şeması oluşturuldu. Buna göre, daha önceden olduğu gibi (tıbbi onkolok varken) Kadın ve Doğum Hastalıkları Anabilim Dalı ve Göğüs Hasalıkları Anabilim Dalı'na ait hastalar ilgili birimlerinde herhangi bir değişiklik olmadan bakılacaklar. Ayrıca Genel Cerrahi, KBB, Üroloji, Nöroşirürji, Plastik Cerrahi'nin kanser olguları tıbbi sorumluluk kendilerinde olmak üzere poliklinik ve servis hizmetlerini kendileri tarafından yürütülecektir. Bununla ilgili olarak 22 Temmuz 2010 tarihli fakülte yönetim kurulu kararı, tüm anabilim dallarına ESOGÜ Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne gönderildi ve gerekli bilgilendirme yapıldı" ifadlerini kullandı.

Zübeyir Kılıç, en kısa zamanda yeni bir öğretim elemanı istihdam edebilmek için YÖK’ten izin alındığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hazır doçent kadrosu bulunmakta, ayrıca bir yardımcı doçent kadrosu izni talep edildi ve hızlandırılması için YÖK ile temasa geçildi. Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirkazık'la görüşülerek, tıbbi onkolog başvurusu için destek talep edildi. Sağlık Bakanlığı nezdinde mecburi hizmetini kurumumuzda yapacak bir uzman tıbbi onkolog talebi yapıldı. Hastaların mağdur olmamaları için reçetelerin yazılmaları ve tedavi protokollerinin uygulanması için SGK nezdinde girişimler yapıldı. Öğretim üyesi, yasal olarak istifa etme ve ayrılma hakkına sahip olmakla beraber, haber vermeden ayrılmak ve kurumu yüzüstü bırakmak etik ve deontolojik kurallara uygun değildir. Yerine biri başlamadan önce ayrılmak, kurumun çıkarlarını hiçe saymak anlamını taşımaktadır. Daha önce de birkaç öğretim üyesi münferiden istifa etti, ancak anabilim dalları ve kurum herhangi bir zarara uğramadı, uğratılmadı."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:08:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 18:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?