4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

ESOGÜ'de 'sorumluluk' paneli

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) "TMMOB ve Bağlı Odaların Toplumsal Sorumlulukları" konulu panel yapıldı.

Prof. Dr. Suat Mirza Toplantı Salonu'nda yapılan panele, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Serdar Harp, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Musa Çeçen, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Totun, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Beslenme ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar katıldı.

Panelde konuşan TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, mühendisliğin bilim ve teknolojiyi insanla buluşturan bir meslek olduğunu ifade ederek, "Oda olarak kendi meselelerimiz toplumun sorunlarından ayrı düşünülemez. 1954'te 10 oda ve 8 bin üyeyle kurulan TMMOB'nin bugün 23 oda ve 300 bin üyeye ulaştı" dedi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Serdar Harp da, mühendislik öğrencilerinin gelecekte TMMOB'de görev alacaklarını ifade ederek, "Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı getiren de teslim alanda önemli bir görevi üstlenmiştir" diye konuştu.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun ise, "Oda olarak maden kaynaklarının korunması ve kamu yararına işletilmesi için çalıştıklarını" söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 12:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?