9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

ESOGÜ'ye yeni rektör

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı ilk rektör olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Fazıl Tekin, törenle görevini Necat Akdeniz Akgün'den devraldı.


ESOGÜ Rektörlüğü Senato Toplantı Salonu'nda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan eski rektör Necat Akdeniz Akgün, görevde bulunduğu 2 dönem sonunda yapılan rektörlük adayı belirleme seçimiyle 3 kişinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulduğunu hatırlatarak, "Kanunda ve anayasada belirtildiği gibi rektör atama yetkisi ve görevi sayın cumhurbaşkanımıza aittir.

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, dün belirtilen 3 aday arasından Prof. Dr. Fazıl Tekin hocamızı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü
olarak atadı. Ben Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin en önemli özelliklerinden birisi olan geçmişe bağlılığı ve saygısını tekrar dile getirmek istiyorum. Tüm geçmişteki rektörlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Pek az üniversitede yapılan devir teslim töreniyle ben görevimi Fazıl Tekin hocamıza devrediyorum. Hocamız çok uzun yıllardan beri üniversite, fakülte, enstitü idarelerinde önemli görev alan bir arkadaşımızdı. Ben kendisinin üniversitemizi çok daha iyi yerlere taşıyacağına eminim. Kendilerine
başarılar diliyorum" dedi.


Prof. Dr. Akgün, konuşmasının ardından yeni rektör Fazıl Tekin'e üzerinden çıkardığı rektörlük cüppesini giydirdi.
Prof. Dr. Tekin ise, bugün kendileri için çok onurlu bir gün olduğunu belirterek, "Türkiye'nin saygın ve seçkin bir üniversitesi olan ESOGÜ Rektörlüğü nöbetini devralmak durumundayım. Bana bu görevi bahşeden bütün arkadaşlarımıza, şahsımıza teveccüh gösteren sayın cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı arz ediyorum. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Türkiye'de çok köklü bir yüksek öğretim kurumudur. Sadece Eskişehir'in değil, ülkemizin de bu saygın ve seçkin yüksek öğretim kurumunda görev, sorumluluk almış olmak çok önemli ve büyük bir olay. Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti anayasasına, ilgili yasalara saygı gösteren, şimdiye kadar sürdürdüğü Atatürkçü düşünce anlayışı içerisinde Osmangazi Üniversitesi yoluna devam edecektir. Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi değerli rektörlerimizin, arkadaşlarımızın desteklerini alarak, onlarla her zaman istişare ederek, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bayrağını daha yükseklere çıkarmak amaç ve hedefimiz olacaktır. Bu bağlamda tüm arkadaşlarımın desteklerine ihtiyaç duyacağım. Şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından eski rektör Necat Akdeniz Akgün, yeni rektör Fazıl Tekin'e bir buket çiçek verdi. ESOGÜ Rektörü Tekin de, Akgün'e bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, bir buket çiçek hediye etti.


5 Temmuz'da ESOGÜ'de yapılan rektör adayı belirleme seçiminde Prof. Dr. Gaye Usluer 116, Prof. Dr. Fazıl Tekin 80, Prof. Dr. Hasan Gören 70 oy almıştı.

FAZIL TEKİN'İN ÖZGEÇMİŞİ
1945 yılında Eskişehir'de doğan Tekin, ortaöğrenimini Eskişehir Maarif Koleji'nde tamamladı. 1967 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra aynı akademide Maliye Kürsüsü'nde asistan olarak akademik hayata girdi. Maliye dalında doktorasını tamamladıktan sonra aynı kürsüde doçent ve profesör oldu. Değişik tarihlerde ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya, Belçika ve Japonya'da eğitim, araştırma ve incelemelerde bulundu. 1980 yılında Japonya'da 5, 1982 senesinde ABD'de 14 üniversitede Japon ve Amerikan Yüksek Öğretim Sistemleri ve Yöntemleri konusunda ilgili hükümetlerin daveti ile incelemelerde bulundu. 1991 yılında yeminli mali müşavir unvanını aldı. 1992 yılında Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulu tarafından Türkiye'deki üniversitelerden Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi asil üyeliği için seçilen üç adaydan birisi oldu. Anadolu Üniversitesi'nde, Sinema Televizyon Yüksekokulu, Eğitim Fakültesi, Açıköğretim Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün kurulmasında görev aldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin kuruluşunda kurucu rektör yardımcılığı ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin kurucu dekanlığını yaptı. Maliye ve Uluslararası Maliye dalında çok sayıda kitap ve araştırması yayımlandı. Yeminli Mali Müşavirler Odası üyesidir. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 15:24:20
Güncelleme :7 Eylül 2007 Cuma 17:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?