5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Esrar operasyonu: 58 gözaltı

ESKİŞEHİR'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 58 GÖZALTI

Eskişehir'de narkotik polisinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 12 kilo esrar ele geçirilirken, 58 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu madde satışında odak haline gelinen mahallelerde özellikle genç nüfusu hedef seçip uyuşturucu madde satarak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen kişilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. 15 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda 14 kişi yakalandı. Şüphelilerle birlikte 12 kilo esrar, satışa hazır halde toplam 196 adet çıkı esrar, 25 adet sentetik uyuşturucu hap, esrar elde etmek

maksadıyla ekilen toplam 146 kök kenevir bitkisi, uyuşturucu madde satışından kazanıldığı değerlendirilen 2 bin 500 TL, uyuşturucu paketlemek için hazırlanan çok sayıda kağıt ve poşet, birer kılıç, bıçak ve ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Y.Ö., Ü.B., G.K., H.K., M.K., C.Z., E.Y., İ.U., F.U. T.T., M.K. ile yaşları küçük A.Y., Y.Ö. ve E.A., "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Bu arada kendilerini görüntüleyen gazetecilere tepki gösteren

şüphelilerin adliye önünde bekleyen yakınları da basın mensuplarına saldırdı. Operasyon kapsamında ayrıca 44 kişinin "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan gözaltına alındığı, haklarında hukuki işlem başlatılan bu şahısların ilk ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Emniyet yetkilileri, "Özellikle uyuşturucu maddeyle anılan ve bu konuda odak haline gelen mahalleler ve bu işi meslek haline getiren ailelerin oluşturduğu suç örgütlerinin tamamen çökertilerek ortadan kaldırılmasıyla ilgili kararlı çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 15:19:03
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 15:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?