6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Estetikte erkekler kadınları geçti!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Çetin, erkeklerin de kadınlar kadar estetik operasyonu yaptırdıklarını söyledi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çetin, kişilerin başkalarına güzel gözükmekten çok kendisini mutlu hissetmek için estetik yaptırdığını belirterek, "Estetik ameliyatları, güzelliğin haricinde çoğu zaman sağlıklı bir hayat için bir zorunluluk haline geldi. Erkekler de kadınlar kadar estetik operasyona başvuruyor. Bayanların estetik operasyona yatkınlığı bilinmektedir. Günümüzde erkekler de bayanlar kadar estetik ihtiyacı hissediyorlar. Estetik güzellik aslında evrenseldir. Bunun erkeği, bayanı yok. Bayanlar bu işe yatkın olduğu gibi erkeklerden de bu işe çok talep var. Ameliyatların çoğu hem erkeklere hem bayanlara yapılabiliyor" dedi.

Erkeklerin en çok kellik için kendilerine başvurduğunu vurgulayan Çetin, "Erkeklerden en çok gelen şikayetlerin başında saç dökülmesi ve kellik geliyor. Bir başka şikayet de göğüslerin yağlanması sonucunda ortaya çıkan birtakım sorunlar. Göbek şikayetleriyle gelen erkeklerimiz de oluyor. Burun ameliyatı yine erkekler tarafından sıkça talep edilen bir operasyon olmaktadır. Ayrıca, genç yaşlarda kulaklarının kepçe olmasından şikayet eden erkekler, ileriki yaşlara doğru da göz altı torbalarını aldırmak isteyenler. Yaş ilerledikçe göz kapaklarındaki torbaların alınmasını isteyen hastalarımız çoğalıyor" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 17:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?