4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Eti Gıda'da grev

ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de çalışan yaklaşık 2 bin işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanmayınca greve çıktı.

Greve çıkan işçiler, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait kek fabrikası önünde toplandı. İşçilere destek vermek maksadıyla fabrika önüne gelen TEK GIDA-İŞ Sendikası Genel Başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel, uzun süredir toplu iş sözleşmesi müzakerelerini beklediklerini, ancak gelinen noktada anlaşma sağlayamadıklarını söyledi.

İşletmelerin ve işverenlerin işçilerinin haklarını korumak zorunda olduğunu ifade eden Türkel, "ETİ işçileri, yoksulluk sınırının altında yaşıyor. ETİ işverenleri, görüşmelerde çeşitli mazeretler öne sürdü. Biz, onları anlamaya çalıştık. İşveren, bizi anlamakta zorluk çekti. 3-5 liranın hesabını yaptı. İşçilerimizin çalışırken, çözümsüzlük sebebiyle her gün sendikasına küfretmesini artık kabul etmiyoruz. Anlaşmaya çalıştığımız süreçte işveren isteklerimizi kabul etmeyip, 'biz onlara iş verdik' diyor. Bizi sokaktaki işsizlerle terbiye etmek istiyorlar. İşsizlerin Allah yardımcısı olsun. Çalışıp da sürünenlere kim yardım edecek? İlk altı ay için yüzde 11-13 arasında zam yapılmasın istiyoruz. Bunun altında da sözleşme imzalamayız. ETİ çalışanları, en kısa zamanda açlık sınırının üzerinde maaş almaya başlayacak. Grevden başımız dik çıkacağız" dedi.

Açıklamanın ardından sloganlar atan işçiler, daha sonra servis otobüslerine binerek fabrika önünden ayrıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 14:50:09
Güncelleme :13 Ağustos 2009 Perşembe 14:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?