6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

ETO Başkanından kriz yorumu

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar, kriz dönemini en az hasarla atlatmak için herkese görev düştüğünü belirterek, "Yağmur gün gelir bankacılık sektörünü de ıslatır, o yüzden herkes taşın altına elini sokmalıdır" dedi.

ETO Konferans Salonu'nda düzenlenen, ''Küresel Ekonomik Krizin Etkileri'' konulu istişare toplantısında konuşan ETO Başkanı Cemalettin Sarar, küresel finansal krizin etkilerinden dolayı ülkeyi sancılı günlerin beklediğini, krizin ülke ekonomisinde derin yaralar açmaya başladığını öne sürdü.

Sarar, "İç piyasaya çalışan esnaf, tüccar, sanayici ve KOBİ'ler, zor şartlarda iş yerlerini ayakta tutmaya çalışıyor. Tekstil, otomotiv, inşaat, gıda, makine imalatı gibi ana sektörlerde çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Yoğun istihdam oluşturan tekstil sektöründe birçok firma çareyi kapısına kilit vurmakta buluyor. Kriz, hepimizin krizi. Kriz dönemini en az hasarla atlatmak için hükümetten esnafa herkesin yapması gerekenler var. Sanayici ve tüccarın genel varsayımı, bankacılık sektörünün güneşli havada şemsiye tutup yağmur başlayınca şemsiyeyle birlikte kaybolacağı yönünde. Bu varsayımı beraber düzeltelim. Yağmur gün gelir bankacılık sektörünü de ıslatır. Herkes taşın altına eline sokmalıdır. İçinde bulunduğumuz günler, fedakarlık günleridir. Kriz döneminde Türk bankacılık sistemi, ABD'nin bankacılık sisteminden daha güçlü. Bankalar, zor durumdaki üyelerimize uzun vadeli kaynak meydana getirmeliler. Kriz sürecini birlik ve beraberlikle yönetmeliyiz" diye konuştu.

Banka temsilcilerinden sanayici, esnaf ve tüccarlara sahip çıkmalarını isteyen ETO Başkanı Cemalettin Sarar, şunları söyledi:

"2001 yılında da kriz yaşandı. Hepimiz gördük. O kötü günleri bir daha görmeyelim. O kötü günlere bir sünger çekelim. Güçlü sanayimiz, işverenlerimiz, bankacılığımız var. Müşterilerinize daha samimi, sıcak gitmenizi rica ediyorum. Bütün esnafım, tüccarım, sanayicim bunu istiyor. İnşallah, bu krizi hep beraber atlatacağız."
Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kunduracı, Ticaret Borsası Başkanı Selim Öğütür, Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün'ün de konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, çeşitli bankaların temsilcileri de iştirak etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?