5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Ev kadınlarına mikro kredi desteği

İŞ KURMAK İSTEYEN EV KADINLARINA MİKRO KREDİ

Ev kadınlarının iş kurabilmelerine yönelik mikro kredi verilmesini öngören program, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirildi.

Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı Genel Koordinatörü Aylin Tuncel, belediyede düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, 2002 yılından beri Sakarya, Düzce, İzmit, İstanbul gibi bir çok ilde hayata geçirdikleri söz konusu projeyle iş yapmak isteyen ev kadınlarına, mikro düzeyde kredi sağlanmasının amaçlandığını belirtti. Tuncel, “İş yapan veya yapmak isteyen kadınlarımıza mikro ölçekte kredi sağlıyoruz. 2010 yılı itibarı ile dokuz binden fazla kadın mikro kredi uygulamasından faydalanarak aile bütçelerine katkı sağladı” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Jale Nur Süllü ise, böyle bir projeyi hayata geçirmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Yoksullukla mücadele programı olarak başlattığımız mikro kredi uygulaması, Büyükşehir Belediyemizin desteği ile Eskişehir’de de hayata geçirildi. Bu krediden yararlanmak isteyen tüm kadınlarımız, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne başvurabilir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 14:54:01
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 17:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?