3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Evladın böylesi

Eskişehir’de anne ve babasını boğarak öldürmek istediği iddia edilen genç kız tutuklandı.
Olay, Çankaya Mahallesi Sakarkaya Sokağı 29 No’lu evde meydana geldi. 

N.Ö. (17) arkadaşı M.Y. (15) ile birlikte zengin olmak hayaliyle annesi Emine Ö. (53) ile babası Ali İhsan Ö.’yü (60) öldürmek için plan hazırladı. Arkadaşıyla, annesi ve babasına içine uyku hapı koyduğu kahveyi ikram eden N.Ö., bir süre sonra uykuya dalan emekli işçi olan babası Ali İhsan Ö.’yü yastıkla boğarak öldürmek istedi.

Ancak, henüz uykuya yeni dalan baba, olayın farkına vararak kızının saçlarını tutarak kurtuldu. Bu sırada olan bitenden habersiz anne Emine Ö. ise, kendine gelen kocası tarafından uyandırıldı.

Çiftin polise telefonla haber vermesi üzerine zanlı N.Ö. ile M.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Polis olaydan sonra yaptığı araştırmada, N.Ö.’nün günlük defterini ele geçirdi. Genç kızın, zenginlik ve sosyetik bir hayata özenci sebebiyle belirlediği hedefe nasıl ulaşacağı ile ilgili yazdığı notlar bulundu. N.Ö.’nün akıl almaz senaryosunda, anne ve babasını uyuttuktan sonra onları yastıkla boğarak öldürmek, ardından sırasıyla halası ve amcasını da öldürerek, onların da miraslarını ele geçirmeyi hedeflediği iddia edildi.

Baba Ali İhsan Ö., polise verdiği ifadesinde, "Kızım lüks bir yaşantıya özeniyordu. Ben bunun farkındaydım. Olay günü bir şeyler yapacağını hissettim. Ancak, böylesine dehşet verici bir olayı gerçekleştirmek isteyeceğini tahmin etmiyordum" dediği öğrenildi.

Çocuk Şubesi tarafından sorgulanan N.Ö., "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşı M.Y. ise serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 12:01:00
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 12:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?