8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

F.A.R.E operasyonunda 9 gözaltı

Eskişehir polisinin, Eskişehir ve Afyonkarahisar'da 6 ayrı yere eş zamanlı düzenlediği "F.A.R.E." kod adlı operasyonda, suç işlemek maksadıyla örgüt kurup 20 hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen 2'si ikiz kardeş 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, 1'i kurusıkı 3 tabanca, bir tüfek, 2 telsiz ile çok sayıda eşyanın yanı sıra bir kılıç ele geçirilmesi dikkati çekti.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, muhtelif tarihlerde meydana gelen özellikle kasa hırsızlıklarıyla alakalı araştırma başlattı. Polislerin 5 ay süren takibi, operasyona dönüştü. "F.A.R.E." adı verilen operasyonda, Eskişehir ve Afyonkarahisar'da 6 ayrı yere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonda, U.K. (30), E.K. (30), T.K. (30), O.D. (30), D.A. (27), F.K. (67), O.E. (32), Ç.K. (28) ve Z.A.K. (26) gözaltına alındı. "10 ayrı işyerinden çelik kasa hırsızlığı, 8 işyerinden hırsızlık, 2 evden hırsızlık, bir işyerinden hırsızlığa teşebbüs ile tehdit kullanmak suretiyle menfaat temini" suçlarına karıştıkları ileri sürülen şüphelilerden U.K. ile T.K.'nın ikiz kardeş oldukları belirtildi.

Şahısların üzerlerinde, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca, bir kurusıkı tabanca, bir av tüfeği, bir sustalı bıçak, 40 santim uzunluğunda bir kılıç, bir ağaç kesme motoru, 2 el telsizi, bir plazma televizyon, bir LCD televizyon, bir kamera, bir web kamera, bir yazıcı, bir faks cihazı, 11 bayan ve erkek saati, çok sayıda ziynet eşyası ve bozuk para, 49 ABD doları, tedavülden kaldırılan çok miktarda banknot, 15 otomobil zinciri, 17 teneke fren yağı, 4 teneke motor yağı, 2 antifriz, bir akü, 4 teneke ayçiçek yağı, bir oto anahtarı, borç senetleri, motorlu araçlar tescil belgeleri ele geçirildi.

Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan zanlılar, "suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, kurulan örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgütün çerçevesi dahilinde faaliyetlerde bulunmak, çalıntı malları piyasaya sürmek, suç eşyası satın almak ve piyasaya sürmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Operasyonla ilgili yardımcısı Mustafa Şentürk ve Asayiş Şube Müdürü Mustafa Özefe ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Eskişehir İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, operasyona katılan polisleri kutladı. Yücel, "Asayiş Şube müdürlüğümüz, Eskişehirliler'in canını yakan, özellikle kasa konusunda kendilerini geliştirdiklerini iddia eden ve bu mesleklerini kendilerine göre icra eden, toplam 22 suçun şüphelisi olan 9 kişiyi, 6 ayrı yere eş zamanlı yaptıkları operasyonlarla yakaladı. Şüpheliler, özellikle büyük iş kerkezlerinde işyeri sahibi olan şirketlerin kasalarını açmak suretiyle hırsızlık yapan kişilerdir. Arkadaşlarımız, 5 ay süren takip neticesinde delilleri toplayıp operasyonu gerçekleştirdiler. Asayiş Şubesi'nin operasyonları devam edecektir. Çeteler ve uyuşturucuyla mücadelede Eskişehir polisinin su götürmez, tartışılmaz rekabetsiz üstünlüğü, Asayiş Şube konularında da aynı şekilde devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zaten son rakamlara baktığımızda şehrimizde hırsızlık oranları
gittikçe azaldı" dedi.

Soruşturmaya devam ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 17:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?