3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Fakültede mezuniyet coşkusu

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesinden mezun olan 641 öğrenci düzenlenen törenle belgelerini verildi.

Törende mezunlar adına bir konuşma yapan fakülte birincisi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri öğrencisi Elif Ilgaz, “En güzel anılarımızı yaşadığımız üniversitede hayata olan bakış açımızı geliştirdik, buradan edindiğimiz tecrübe, donanım ve bilgi birikimini ülkemize faydalı olmak için kullanacağız” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rüstem Kaya’da 27 yıldan bu yana 10 bin 494 mezun verdiklerini ifade ederek bu yılda 8 bölümden 641 öğrenciyi daha mezun etmelerinin sevincini yaşadıklarını kaydetti.

ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Tekin ise mezunlara seslenerek “Sizlerden beklentimiz, tarihini ve öz değerlerini unutmayan, Türkçe’yi doğru kullanan, okuyan, araştıran, bilimin ve aklın üstünlüğünü benimseyerek eleştiriye açık, düşünceye saygı duyan sahip olduğunuz birikimi etkin ve verimli kullanarak, yeniliklere açık, değişimlere öncülük edebilecek çağdaş bireyler olmanızdır ” dedi. Prof.Dr. Tekin, “Her birinizin Atatürkçü düşünceye bağlı, ulusunu, yurdunu seven, Cumhuriyet değerlerini koruyan demokrasiye inancını her koşulda dile getiren aydın Türk Gençleri olarak özveri ile çaba göstereceğinize inancımız sonsuzdur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Fakülte 1. si Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden Elif Ilgaz, 2.si Fizik Bölümü’nden Necla Kurt, 3.sü Tarih Bölümü’nden Serap Kavka oldular. Tören mezun öğrencilere, mezuniyet belgelerinin verilmesi ardından keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 13:51:05
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 15:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?