8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Fanatikler kan döktü

Eskişehir’de, slogan atan Eskişehirsporlu taraftarlarla, karşılık veren Uşaksporlu grup arasında çıkan arbedede, bir üniversite öğrencisi ile bir taraftar bıçaklanarak yaralandı.

Olay Tren İstasyonu’nda meydana geldi. 2. lig B Katagorisi B Grup’ta mücadele eden Eskişehirspor’un pazar günü deplasmanda oynayacağı İstanbul Maltepespor futbol maçına gitmeye hazırlanan bir grup Eskişehirspor taraftarı, gar binası geldi.

Takımlarıyla ilgili slogan atmaya başlayan taraftarlara o sırada tekel bayiine sigara almak için gelen Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu 1. sınıf öğrencisi Özkan Keskin (24), Uşakspor diye bağırdı. Bir anda öfkelenen taraftarlar, Keskin’in üzerine saldırdı. Çıkan kavgada üniversite öğrencisi, belirlenemeyen bir kişi tarafından sırtından bıçaklanarak ağır yaralandı. Kavga sırasında taraftarlardan Yahya Özdemir (20) bacağından hafif şekilde yaralandı. Devlet Hastanesi’ne götürülen öğrenci, Hariciye Servisi’nde tedavi altına alındı.

Bir yanlış anlaşılmanın kurbanı olduğunu söyleyen Özkan Keskin, "Geçtiğimiz sezon Eskişehirspor’la Uşakspor aynı kümede mücadele etti. Ben her iki takımı kardeş takım olarak biliyordum" dedi. Polis, olayla ilgili 11 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen fanatik taraftarlar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

ESKİŞEHİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?