4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

Eskişehir'de, Seyitgazi Karayolu, Asri Mezarlık yakınlarında meydana gelen kazada, yola çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyon kıran bir sürücünün kullandığı otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz tespit edilemeyen 26 AY 813 plakalı otomobilin sürücüsü, yola çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyon kırınca, aracın kontrolünü kaybetti. Ormanlık alana uçarak tel örgüleri aşıp ağaca çarpan otomobil, ikiye bölündü. Araçta bulunan kimliği meçhul 2 bayan, olay yerinde hayatını yitirdi.

Kazazedelerin, sürücünün cep telefonuyla "112 Acil Servis" ve "156 Jandarma İmdat" hattını arayıp yardım istemesiyle kaza mahalline 3 ambulans sevk edildi. Kazazede 3 kişiye ilkmüdahale, olay yerinde 112 görevlileri tarafından yapıldı. Daha sonra yaralılar, sağlık ve jandarma görevlileri tarafından ambulanslara taşındı.

Yaralılar arasındaki bir erkek çocuğuna önce 112 görevlisi, "Tamam yavrum, güzelim sakin ol" diye moral verdi. Ardından ambulansta yanına gelen annesi, "Tamam anneciğim" diye seslenerek oğlunu ayık tutmaya çalıştı. Yaralılar, Eskişehir Devlet ve Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan bir kız çocuğu ise, ESOGÜ Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazaya sebep olan köpeğin de telef olduğu olayda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazeleri, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi.

Araçta bulunanların, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Ayvalı köyünde yapılan düğün hazırlığından döndükleri öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 10:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?