3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Feryatlar arşa çıktı

Hakkari'de, bir otomobilde meydana gelen patlamada şehit olan Burhan Baykal için memleketi Eskişehir'de askeri tören düzenlendi.

2 gün önce Hakkari'de, sivil bir otomobilin, daha önceden yerleştirildiği belirlenen düzeneğin harekete geçirilmesi ile kontak anahtarının çalıştırılmasıyla birlikte patlaması sonucu, Astsubay Üstçavuş Burhan Baykal şehit oldu. Kıbrıs'tan Hakkari'ye yeni tayin olan ve eşyalarını yerleştirmek için yeni görev yeri Hakkari'de ev aradığı öğrenilen evli, 2 çocuk babası İstihkam Teknik Kıdemli Astsubay Üstçavuş Burhan Baykal'ın cenazesi, memleketi Eskişehir'e getirildi.

Reşadiye Camii'nde düzenlenen askeri törende, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cami avlusuna getirildiği sırada yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehidin tabutuna son kez sarılıp öpen annesi Berire, babası Mehmet, eşi Yasemin, minik kızı Damla ve kardeşi Adnan Baykal ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Aile fertlerinin feryatları yürekleri dağladı.

Oğlunun tabutu başında fotoğrafını gazetecilere gösteren acılı anne Berire Baykal, "Nasıl kıydılar yavruma? Ben seni 2 günlüğüne mi gönderdim? Yavrum Hakkari'ye giderken saat başı mesaj çekti. Fotoğrafını herkes görsün, böyle evlada nasıl kıydınız? Oğlumun fotoğrafını çekin de terör sevinsin. Terörü destekleyenlere de Allah lanet yağdırsın" dedi. Şehidin eşi Yasemin Baykal da, "2 yıl çabuk geçer dedi, 2 gün bile sürmedi" diye konuştu.

Babasının tabutunu öpen 8 yaşındaki Damla Baykal ise tören boyunca gazetecilerden fotoğraf çekmemelerini istedi. Burhan Baykal'ın kardeşi Adnan Baykal da, tepkisini dile getirerek, "Vatan sağ olsun" dedi. Şehit Burhan Baykal'ın cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2005 Pazar 14:13:14
Güncelleme :31 Temmuz 2005 Pazar 17:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?