3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Fikret Hakan'a doktora unvanı

ESOGÜ'DEN FİKRET HAKAN'A ONURSAL DOKTORA UNVANI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından devlet sanatçısı Fikret Hakan'a onursal doktora unvanı verildi.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lisans öğrencilerinin sunduğu dinletiyle başladı. Törende konuşan ESOGÜ Rektörü Fazıl Tekin, sinema sanatına yıllarını veren ve üniversite öğrencilerine dört yıla yakın bir süre deneyimlerini paylaşan ünlü sanatçı Fikret Hakan'a teşekkür ederek, "Ülkemizde sinema sanatı çeşitli evreler geçirerek bugünlere geldi ve artık günümüzde küreselleşerek ödüller kazanacak seviyeye ulaştı. Bunda emeği geçen tüm sinema emekçilerine de şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Tekin, aynı zamanda yazar, şair ve eleştirmen olan Fikret Hakan'a cüppe giydirdi ve Karşılaştırmalı Edebiyat Anabilim Dalı'nca düzenlenen onursal doktora belgesi ile üniversitenin anı tabağını takdim etti.

Açılıştaki yaylı çalgılar dörtlüsünü dinlerken İkinci Dünya Savaşı sırasındaki çocukluk günlerine gittiğini ifade eden Hakan, "Dünyada bir insanın başına gelebilecek en kötü şey, merak etme duygusunu kaybetmesidir. Sinema ve tiyatro sanatı, çok zahmetli işlerdir. Geride bıraktığım yıllar boyunca yoksulluk, yalan, iftira ve kıskançlıkların karşısına dikildim. Ancak, kimseyle asla bir küskünlük ya da düşmanlık içine girmedim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 14:23:04
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 23:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?