3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Filistin Büyükelçisi'nden ziyaret

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret etti.

Eskişehir halkının Gazze’ye yaptığı yardımlara teşekkür etmek ve Eskişehir’de okuyan Filistinli öğrencilerle görüşüp meselelerini dinlemek için Eskişehir'e gelen Büyükelçi Maarouf, ilk olarak Vali Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret etti.

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Eskişehir halkına gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür ederek, "Eskişehir halkı Filistin'de yapılanlara duyarsız kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta Filistin sorununu dile getirmesi ve gösterdiği duruştan dolayı Filistin halkı olarak kendisine minnettarlık duyuyoruz. Eskişehir halkına, Filistinli öğrencilere kucak açmaları, gösterdikleri yakınlık ve Gazze’ye yapılan yardımlardan dolayı şükranlarımı iletiyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Mehmet Kılıçlar ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Filistinliler kardeşimizdir. Filistinli kardeşlerimizin devlet, halk olarak üzüntülerini biliyoruz. Bu acılar, yıllardır kanayan bir yaradır. Yıllardır kanayan bu yarayı dindirmek için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Türk halkı, her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olacaktır. Burada öğrenim gören Filistinli öğrenci kardeşlerimize de devletimizin kapısı her zaman açıktır” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 16:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?