3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Filistin için yollara düştü

Eskişehir'de, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto eden bir inşaat işçisi İstanbul'a yürüyecek.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda gazetecilere açıklama yapan Rıza Demiralay (42), "Sadece İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etmiyorum. Emperyalist güçlerin nerede, ne zaman ortaya çıkacağı belli değil. Bugün Gazze, Irak ve Somali olur. Tepkimizi koymazsak yarın Türkiye'de de yaşanabilir. Bozüyük, Bilecik ve Adapazarı'nı takip ederek İstanbul'a ulaşacağım. Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapacağım. Günde ortalama 30 kilometre yürüyeceğimi tahmin ediyorum. Yolun tamamı 350 kilometre. Yürüyüşümün yaklaşık 12 günde bitmesi gerekiyor. Kış şartları yürüyüşü etkileyecek ama buna direnebileceğimi biliyorum. Bu inancı kendimde görüyorum. Şartlar bunu gerektiriyor" dedi.

İsrail'in kara harekatı başlamadan İstanbul'a ulaşmayı hedeflediğini anlatan Demiralay, "14 yaşındaki oğlum Adilcan da benimle gelmek istedi. Derslerine engel olmak istemedim. Eşim de beni destekliyor" diye konuştu.

Oğlu Şafak Demiralay, yeğeni Tülay Tutuş ve yakınları tarafından uğurlanan Rıza Demiralay, İki Eylül ve İsmet İnönü Caddesi'ni takip ederek ilk durağı olan Bilecik'in Bozüyük ilçesine doğru yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 20:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?