3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Fırındaki patlama kurumları karşı karşıya getirdi

Eskişehir’de dün gece bir simit fırınında meydana gelen ve 12 kişinin yaralandığı patlamanın sırrı çözülemedi. Patlama ayrıca, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve ESGAZ'ı da karşı karşıya getirdi.

Atatürk Caddesi Hava Hastanesi karşısında Çağdaş Gazeteciler Derneği Lokali’nin de bulunduğu binanın altındaki Rumeli Simit Fırını’nda meydana gelen patlama, iki kurumu karşı karşıya getirdi.

Emniyet patlamanın doğalgaz sızıntısından kaynaklandığını açıklarken, Eskişehir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (ESGAZ) Genel Müdür Vekili Engin Ataman ise, patlamanın doğalgazla alakalı olmadığını ileri sürdü.

Engin Ataman düzenlediği basın toplantısında, ESGAZ teknik ekibinin patlamanın ardından olay yerine giderek inceleme yaptığını belirterek, "Doğalgaz patlamasının izine rastlanılmadı. Doğalgazın yüzde 5 ila 15 oranında havayla birleşmesi lazımdır. Kıvılcım etkisi de olursa doğalgaz patlar. Buna ait şiddetli patlama, iz, çevreyi kirletme gibi etkiler olur. Doğalgaz patlamasında ortamın dışına basınç etkisi oluşur. Ortamda bulunanlar dışarıya savrulur. Dünkü patlamanın olduğu yerde kapılar içeriye doğru basınçla itilmiş. Menhollerde de gaz birikintisi ve sızıntısı yok. Simit fırınında, yan binada gaz sızıntısı yok. Patlama doğalgaz kaçağında olsaydı menhol kapaklarının havaya uçması lazımdı. Kapaklar dışarıdan etki edilmiş gibi yerinde duruyor. Ayrıca, kaçak varsa patlamadan sonra kaçağın devam etmesi ve yangın çıkması lazımdı. Fırının içinde doğalgaz patlaması olmadığını söylüyorum. Fırının içinde başka bir şey varsa onu bilemem" dedi.

"Emniyet gaz sızıntısı olduğunu nasıl tespit edebilir?" diye soran Ataman, "Doğalgaz kaçağını nerede görmüşler? Ben, bomba konmuştur, tüp patlamıştır gibi net bir şey söyleyemiyorum. Teknik tespitlerimize dayanarak doğalgaz patlaması olmadığını söyleyebiliyorum" diye konuştu.
ESGAZ Genel Müdür Vekili Engin Ataman, söz konusu adresten daha önce kendilerine gaz sızıntısına dair bir ihbar gelmediğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 16:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?