6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Fizyoterapi sempozyumu yapıldı

"12.Fizyoterapide Gelişmeler" Sempozyumu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yapıldı.

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü, Türkiye Fizyoterapistler Derneği ile ESOGÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Protez ve Ortez Programının birlikte düzenlediği "12. Fizyoterapide Gelişmeler Sempozyumu" ESOGÜ Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Sempozyumda konuşan Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yakut, Türkiye'deki fizyoterapistlerin eğitim kalitesi ve eğitim sürekliliği açısından Avrupa'nın ve dünyanın en iyisi olduklarını belirterek, "Bunun sebebi meslek ve eğitim aşkıyla çalışmamızdır. Bu sempozyumda mesleki bilgilerimizi tazeleyeceğiz. Özel eğitim merkezlerindeki sorunları ve mevzuatla ilgili konuları ele alacağız. Fizyoterapi alanındaki dünyadaki gelişimleri paylaşacağız" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Gül Şener de, "Ulusal Fizyoterapide Gelişmeler sempozyumları, 1981 yılından bugüne kadar fizyoterapi, rehabilitasyon alanındaki gelişmelere ve yeni uygulamalara yer verilen, fizyoterapistleri bir araya getiren bilgi ve becerilen paylaşıldığı önemli bir platformdur. Bu platformun üyeleri günümüzde nöroloji, nöröşurji ortepedi fiziksel tıp rehabilitasyon ve kardiyoloji gibi alanlarda halk sağlığını koruyucu ve tedavi edici rol üstlenmektedir" diye konuştu.

ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Tekin ise, "Büyük bir ulusal sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onur duymaktayım. Fizyoterapistler engelli bireylerin rehabilite edilip topluma kazandırılmasında önemli bir görev üstlenmektedir" şeklinde konuştu..

Fizyoterapi mesleğinin dünyaca ünlü uzmanlarından Hollanda Saxion Üniversitesi Öğretim Üyeleri Fredik Smedes, Catherine Spijk , İngiltere Southampton Üniversitesi Öğretim Üyesi Ann Ashburn ile Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Ruacan'a ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Tekin ESOGÜ amblemli porselen tabak takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 16:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?