3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Fransız günleri'ne yoğun ilgi

ESKİŞEHİR’DE FRANSIZ GÜNLERİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle bu sene ikincisini düzenlediği “Eskişehir’de Fransız Günleri”, birbirinden renkli sanat etkinlikleriyle sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi’nde “Küçük Prens” adlı tiyatro oyunuyla başlayan etkinlikler kapsamında 4 Mart Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Başkanlık alt katı Sergi Salonu’nda “Versailles’de Müzik” adlı resim sergisi açıldı. Aynı gün ayrıca Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Fransız Şef Dominique Fanal yönetiminde, Soprano Carole Marais ve Keman Sanatçısı Vinh Pham eşliğinde özel bir konser verdi. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda verilen konser 5 Mart Cumartesi günü de tekrarlandı.

Sergi açılışı ile Senfoni Orkestrası Konserlerine aralarında Fransa Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Vincent Guerend, Fransa Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Jean Luc Meslin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Sergi açılışında Başkan Büyükerşen ve Maslahatgüzar Guerend birer konuşma yaptılar. Başkan Büyükerşen konuşmasında Eskişehir ile Fransa arasındaki kültür sanat ilişkilerinin hızla geliştiğini vurguladı. Fransa Büyükelçiliği’nin, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ne çok büyük katkı sağladığını da hatırlatan Büyükerşen “ Fransa ile sanat alanındaki işbirliklerimizi daha da ileriye götürmek arzusundayız. Bizlere bu konuda çok büyük katkı sağlayan Fransa Büyükelçisi Sayın Bernard Emié başta olmak üzere Maslahatgüzar Sayın Guerend’e, Kültür Müsteşarı Sayın Meslin’e Eskişehirliler adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Eskişehir ile Fransa Büyükelçiliği arasındaki ilişkilerin yıllar öncesine dayandığını belirten Maslahatgüzar Guerend ise Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın yıllardır bir çok Fransız Sanatçı ile konserler verdiğini, şehir tiyatrolarının Fransız yazarların oyunlarından örnekler sahnelediğini hatırlattı. Kültür Sanat aktiviteleriyle Eskişehir ile Fransa arasında bir dostluk köprüsü oluştuğuna dikkati çeken Guerend “Bu dostluk köprüsünü daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye’nin kültür sanat etkinlikleri bakımından en aktif şehirlerinden olan Eskişehir ile yeni sanat projelerinde de işbirliklerimiz sürecek. Sayın Büyükerşen’e ve ekibine bizlere gösterdikleri yakın ilgiden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Versailles’de Müzik Sergisi 18 Mart’a kadar açık olacak.

ESKİŞEHİR’DE FRANSIZ GÜNLERİ
ESKİŞEHİR’DE FRANSIZ GÜNLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 09:36:04
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 18:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa IP: 78.160.228.xxx Tarih : 20.03.2011 19:04:47

sarkozy gibi bir  devlet başkanlarının  ülkemize gösterdiği iyi olmayan davranışlarını, nedeniyle , fransızların tüm gösterilerini sevimsiz kılmaktadır.