4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Fularla yaşamına son verdi

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GENÇ KIZ, NAMAZ KILIP FULARLA İNTİHAR ETTİ

Eskişehir'de, İngilizce öğretmeni olmayı hedefleyen üniversite öğrencisi genç bir kız namaz kıldıktan sonra kaldığı yurdun tuvaletinde fularla intihar etti.

İddiaya göre, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunusemre Kampüsü'nde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Yunusemre Öğrenci Yurdu'nda kalan Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi G.T. (20), henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı bunalıma girdi.

Genç kız, son kez namaz kıldıktan sonra 4. Blok C Katı'ndaki tuvalete girdi. Kapıyı içeriden kilitleyen G.T., kendini rezervuar borusuna fularla astı. Gece kaldığı yatakhaneye gelmediği öne sürülen genç kızın arkadaşları, sabah kendisini aramaya başladı.

Tuvaleti kontrol eden öğrenciler, bir kapının kilitli olması üzerine şüphelenip kapı üstünden içeriye baktıklarında korkunç manzarayla karşılaştı. Gençlerin haber verdiği yurt yetkilileri kapıyı kırıp, polisi aradı. G.T.'nin cenazesi, olay yerindeki incelemenin tamamlanmasının ardından otopsi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi. Bu arada polis, kızın defterlerindeki İngilizce yazılı notlar ile diğer eşyalarına incelenmek üzere el koydu.

Edirne Trakya Üniversitesi'nde öğrenim görürken bu yıl yeniden ÖSS'ye girip Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni kazandığı bildirilen G.T.'nin, iyi derecede İngilizce bildiği ve sınavda 79 puan alıp hazırlık sınıfını okumadan direkt birinci sınıftan eğitime başladığı öğrenildi. Öğretmenlerinin oldukça başarılı bir öğrenci olduğu ve 4 yıllık fakülteyi kredili sistem sayesinde 3, 3.5 yılda bitirebileceğini açıkladıkları genç kızın ölüm haberi, arkadaşlarını yasa boğdu.

Cumhuriyet Savcılığı olayla alakalı tahkikat başlattı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GENÇ KIZ, NAMAZ KILIP FULARLA İNTİHAR ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 15:09:02
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 15:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?