4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Futbol topu büyüklüğünde kist şaşırttı

Yozgat'ta; karın, bel ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye giden kadının yumurtalığından futbol topu büyüklüğünde kist alındı.

Yozgat Özel Şifa Hastanesi'ne şiddetli karın ve bel ağrısı şikayetiyle müracaat eden 37 yaşındaki Naime Akkaya, yumurtalığında kist tespit edilince ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında hastanın yumurtalığından 3 kilogram ağırlığında 35x15 santimetre ebadında kist çıkarıldı.

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nazmiye Şentürk, hastanın dün öğle saatlerinde hastaneye şiddetli bel ve karın ağrısı ile birlikte bulantı ve kusma şikayetleriyle başvurduğunu belirterek, "Gerekli tahlil ve tetkikleri yaptıktan sonra yumurtalığında kist olduğunu tespit ettik ve ameliyata karar verdik. Ameliyat sonrasında hastamızın yumurtalığından bir futbol topu büyüklüğünde kist çıkardık. Kisti iyi huylu olup olmadığını tespit etmek için patolojiye gönderdik" dedi.

Kadınlarda bu tür kistlere zaman zaman rastladıklarını belirten Dr. Nazmiye Şentürk, "Özellikle 40 yaş ve üzeri kadınlarımızın en az 6 ayda bir kadın doğum uzmanına gözükmelerini istiyoruz. Bu tür kistler erken teşhis edilirse ameliyata gerek kalmadan temizlenebilmektedir. Geç kalındığında ise kist büyüyebiliyor" şeklinde konuştu.

Geçirdiği başarılı ameliyat sonrası doktoru Nazmiye Şentürk'e teşekkür eden hasta Naime Akkaya ise kisti gördüğünde çok şaşırdığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 18:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve IP: 78.164.122.xxx Tarih : 23.09.2009 22:34:36

kist çok büyükmüş acaba öldürebilirmi